26°C   София
 

Половината от населението на ЕС вече е напълно ваксинирано срещу коронавируса според статистиката на Франс прес. 223,8 милиона души са получили по две дози от ваксините, по една доза след прекаран Ковид-19, или по една доза от едноразова ваксина.

От 27-те страни 13 са с над 50% ваксинирано население. Първи са Малта (74%), Белгия (59%), Испания (58%).  Италия, Франция и Германия са ваксинирали съответно 54, 53 и 52 процента от населението. В дъното на класацията са България и Румъния съответно с 14 и 25%.

Близо 60 процента от населението на ЕС е получило най-малко една доза от ваксините, тоест 265,9 милиона души.

ЕС изпревари САЩ по напълно ваксинирани. Към 1 август в САЩ те са 49,7% спрямо 49,8% за ЕС. Към същата дата с поне една доза в САЩ са 57,8% спрямо 59,3% в ЕС. 

В ЕС са одобрени 4 ваксини - на Пфайзер/Бионтех, на Модерна, на АстраЗенека/Оксфорд и на Джонсън и Джонсън. Първите три са с по две дози, а четвъртата е еднодозова. Унгария и Словакия използват и ваксини от Русия и Китай.

Говорителката Вивиан Лунела заяви, че ЕС се подготвя за евентуална реваксинация и купува милиарди допълнителни дози ваксини.Народе!!!
08/03/2021 21:56:27

Този път съм приятно изненадан от нашия народ. Поздравления за здравия разум. Дано повече хора в Европа и света се усетят като нас накъде вървят нещата и се разбунтуват срещу тези „блюстители на общественото здраве“.

Виж ти
08/04/2021 10:57:46

Малта и Испания в червена зона, островите на Гърция също, връщат ги като опасно заразни на софийското летище. Първенци по ваксинация. С мерки под път и над път. България и Румъния си живеят без да им пука и ако министъра не се пъне всеки ден да тества деца със сополи (които са основното увеличение на случаите), ще си бъдем все така зелена зона и щастливи неваксинирани. Индийската хрема даже в селата в Индия без доктор е взела толкова жертви, колкото един лек грип. Е да се надяваме че не е толкоз малко именно поради лекарска ненамеса.

Масов и единен отпор!
08/04/2021 12:46:41

Тази нагло натрапена ковид пландемия, заедно с всичките й архитекти и атрибути, може да се пребори само по един начин – чрез масов и единен отпор по цял свят! Все още не е късно!!

Тодор
08/04/2021 13:44:09

ПРОСТОТИЯТА е на 100% сред хората и на 99% сред НЕВАКСИНИРАНИТЕ . Ще Ви видя след два месеца дали няма да се отметните като Мангъров за кой ли път .

до Тодор
08/04/2021 14:12:54

Тодоре, Кантарджиев, професоре, гений на гениите, о мой гуру на заразите! По-полека с констатациите. Ковид антиваксерите нито сме спазвали мерки, нито сме се разболявали от нещо по-различно от обичайните грипове или настинки. И сме така вече година и половина, откак почна този цирк неземен! Като как сега ще дойде тази страшна ужасна чума да ни тръшне дотолкова, че една част да измрем, а другата част да станем изведнъж правоверни ковидиоти? Явно във фантазиите ти се иска, но реалността е друга и тя не произтича от теб или другите архитекти на пландемията!

гого
08/04/2021 17:20:19

Тука пък един се гордее с народа ни ,че не се е ваксинирал...!!Е,цивилизованите западни нации правят точно обратното -ваксинират се !!!! На последно место сме по ваксинирани И ЩЕ СИ ПЛАТИМ за простотията след 2-3 месеца !!!

БИГ
08/04/2021 21:05:29

Ами все натякват опорката, че сме последни по доходи в ЕС ( ние от 44-та сме все последни от тези страни). Сега сме последни и по брой ваксинирани. Предполагам, че това е и една от причините за последното ни място?

До Гого
08/04/2021 22:23:17

Гого, Гогооо, на краставичар краставици продаваш. Колко сме ги слушали тия заплахи, още откак почна цирка – „ще видите вие, какво ще стане след седмица, месец или 3 месеца…“ Ако ни беше плашил така през март 2020 можеше и да се хванем… Ама сега…виж моето момче, наглеждал съм без маски двама роднини, доказано ковидясали по всички правила на пландемията (с PCR, имаха температура и прочие симптоми с които ни проглушиха). Хората се оправиха след 2 седмици, но на мен нищо ми нямаше. Говорил съм с много хора, и те така – тук там някой го прихваща, и понеже искат да избегнат болниците и ковид индустрията и PCR, роднините гледат болните докато се оправят за 2 седмици и това е. Миличък, ЗНАЕМ че има вирус, но също така ЗНАЕМ какво точно може той, и освен това ЗНАЕМ, че този вирус мина през всички и приключи. Късно е да пробутвате експерименталните микстури, наречени гръмко „ваксини“.

До БИГ
08/04/2021 22:29:02

БИГ, ако правилно съм схванал логиката ти, ако се ваксинираме всички в България, по някакви странни и неведоми пътища ще имаме рЕзко покачване на доходите ни, видиш ли? Но вероятно съм невеж, с тия прехвален пенкилер ваксини всичко е възможно – те лекуват освен всички болести и финансови такива.

Нали ваксинираните са защитени?
08/04/2021 22:40:15

Гого, ти като прилежно избоцкан, няма да платиш нищо, нали вече си безсмъртен. Само не мога да разбера какво е това лицемерно „човеколюбие“ с което някои избоцкани, както и архитектите на пландемията ни натискат „доброзорно“ да се бодем! Толкова настояване масово да приемем в себе си нещо, при това безплатно, че и с обещания за още?? В света в който живеем как ви се струва това? Алтруизъм?!

Не ги обиждайте бегетата бе
08/05/2021 00:04:20

Българина е идиот и то от класа. Класно се пъчи със сополи и е свободен да мре. Последен в европата хем плаче и скимти хем горд със сопол в носа. Българин го наречи не го обиждай.

Всеки лично и без принуда решава
08/05/2021 01:15:38

Може да съм идиот, може да съм от класа, но тялото и здравето са мои, и САМО АЗ решавам какво да правя с тях, според моите разбирания. И това дали сме много или малко тези които избираме да не приемем ковид ваксините няма значение – избора е индивидуален и никой няма правото да ни задължава или принуждава чрез поставяне на условия и ограничаване на права на държано ниво. Който е ваксиниран и така се чувства защитен няма причина да се интересува или още по-малко да се страхува от неваксинирните!

PCRтестовете за ковид – пълна порнография
08/05/2021 15:56:51

Честито на ковидиотите. Това което говорехме още в началото на пландемията, сега се признава, макар и с половин уста, и съпроводено с обичайната пропаганда на ваксините: https://www.24chasa.bg/novini/article/10053619 Компрометиран е един от основните мотори на ковид машината, от който зависят ежедневните плашещи сводки за заразените, пиковете, вълните и прочие ковид атрибути.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...