26°C   София
 

Изследването на антитела и определянето на техния титър зависи от чувствителността на теста, съобщи здравното министерство. Тестовете за това са две групи:

- бързи (10-15 мин.) имунохроматографски;

- бавни (няколко часа) полуколичествени ензимно-свързани (ELISA) и хемилуминисцентни (CLIA) серологични.

Тестовете откриват антитела от клас IgM, IgG или и двата, а някои и от клас IgA. Не всички антитела обаче имат активност, която неутрализира вируса. Тя се определя чрез неутрализираща реакция, която за SARS-CoV-2 се прави в лаборатории от 3-то ниво на биологична безопасност. Има и сурогатни тестове, които позволяват работа във 2-ро ниво.

Реактивността и свързващата активност на антителата не корелира с неутрализиращата им активност, а тя пък не е равна на имунитет. Както и хуморалният имунен отговор не е единственото ниво на защита при зараза.

Минималното ниво на анти-SARS-CoV-2 тела за защита от зараза още не е известно, ито пък каква част от антителата са с неутрализираща активност.

Няма и единно становище за минимален защитен титър на антителата след ваксиниране. Не всички антитела, определяни с наличните търговски китове, имат неутрализираща активност.

Още няма и изискване за минимален титър на антитела, за да се приложи ваксина. Според експерти първата доза от ваксината може да се приложи от 3 до 6 месеца след озравяване от COVID-19.Шменти капели
08/03/2021 22:32:19

Тези дето са пуснали тази статия не знам дали осъзнават, но всъщност чистосърдечно си признават това което специалистите отдавна знаят още от съответните учебници по медицина и имунология - че измерването на антитела няма никакъв смисъл за доказване на това дали си прекарал или не ковида (или каквато и да е друга инфекция), нито са индикатор за това колко си защитен (включително след ваксинирането).

Пешо
08/04/2021 08:57:35

Явно е че на политиците никак не им се иска да признават антитела като нещо валидно на имунизация, естествена или с ваксина. И не дай си боже да пробват елиминиращото действие на плазмата. Защото ще лъсне голата истина: 60% от плазмата на кръводарители от 2016 елиминира вируса, ваксините действат по-малко от 50% и следователно са опасни в условия на зараза, еквивалент е като да се пие половина от необходимата доза антибиотик. Освен това ще излезе че преболедувалите имат доживотен имунитет. Да не говорим че ще трябва да признават преболедувалите и то без да влизат в системата на бялата мафия за преболедували. Което би провалило политическото използване на вируса за терор и ограбване.

Мале...
08/04/2021 11:14:00

Автора: "Още няма и изискване за МИНИМАЛЕН титър на антитела, за да се приложи ваксина.". Ами такава груба грешка никой разбиращ не допуска.

Резюме
08/04/2021 11:15:52

Все още не ни е известно, но кокала няма да изпуснем. Ако нещи стане известно нещо в полза на хората ще го забраним.

Нагла опашата лъжа
08/04/2021 13:21:40

Както се споменава в първия коментар, статията е типична грозна и груба лъжа, облечена в научно звучене. Статията директно отрича основни учебникарски постулати в споменатите сериозни науки – медицина и имунология. За съжаление пландемията е построена с много такива лъжи, а тези които са се клели в Хипократ удобно мълчат. Парица е царица! Гнусно… А разчитаме на тях да ни лекуват!!!

PCRтестовете за ковид – пълна порнография
08/05/2021 15:58:06

Честито на ковидиотите. Това което говорехме още в началото на пландемията, сега се признава, макар и с половин уста, и съпроводено с обичайната пропаганда на ваксините: https://www.24chasa.bg/novini/article/10053619 Компрометиран е един от основните мотори на ковид машината, от който зависят ежедневните плашещи сводки за заразените, пиковете, вълните и прочие ковид атрибути.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...