Близо 24 000 ваксини са поставени в "зелените коридори" на общината и в ДКЦ в София.

Починът за мобилни пунктове е с цел повече столичани да се ваксинират и е много успешен, казал зам.-кметът Дончо Барбалов при проверка в един от мобилните кабинети днес, предаде БТА.

И този уикенд - 31 юли и 1 август, продължава ваксинацията в моловете и два общински културни института. До 16 днес в тях са поставени над 1000 ваксини.

Пунктовете в The Mall, "България Мол", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол" работят до 18 ч. днес. Над 220 души са си поставили ваксини през уикенда в Културния дом в кв. "Дружба" и в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев".

Над 11 853 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните пунктове в София от началото на лятото през уикендите.

През седмицата желаещите да се имунизират могат да си запазят час в ДКЦ. Общо поставените дози ваксини от 17 май до 30 юли в тях са 12 412. Повече информация има на http://www.sofia.bg/en/covid-19

Столичната община изпълнява и инициатива за ваксиниране на място на служители на заявили фирми и предприятия. Екипи посещават фирмите и ваксинират хората срещу COVID-19. На сайта https://call.sofia.bg/ има о заявление за това, което управителите могат да попълнят.