Спешни медици в Пазарджик протестират срещу методиката на изплащане на бонуса от 11 стотинки на минута за работа с COVID пациенти. Тя замени допълнителното възнаграждение от 1000 лв. на месец. 

Лекарите от Пазарджик са написали и възражение, подкрепено от медици в цяла България. Според тях информацията, дадено от здравното министерство за това как ще се изплащат средствата, си противоречи. Искат и да отпадне условието за бонус за работа с пациент "само с доказан COVID-19", предава Нова телевизия

Според методиката ще се плаща само на тези, които са в пряк контакт със заразен. PCR тест като доказателство за COVID важи в определени дни. Нас ни викат или в първите дни, или в много напреднал етап - точно тогава PCR тестът не винаги е положителен, обясниха спешните медици. 

Няма как да знаем кой е болен от COVID, ходим по населените места, хората не винаги са с доказан коронавирус в линейката. Унижени и обидени сме. Не ни решават проблемът тези 1000 лв., които рано или късно ще свършат. Проблемът се решава с достойно заплащане и категорията труд, която трябва да се вдигне, всичко друго е прах в очите, категорични бяха лекарите.