26°C   София
 

Делта-вариантът съвсем скоро ще измести доминиращия в Европа алфа-вариант на коронавируса, посочва “Дойче веле”. Симптомите при него са по-различни. Ето какви са те:

Кашлицата, високата температура, хремата, както и загубата на вкус и обоняние са сигнали за инфекция с COVID-19. Особеността при зараза с делта е, че няма загуба на вкус и обоняние. Наред с високата температура има най-вече от главоболие, хрема и дразнене в гърлото. Разликите показват колко важно е и при най-безобидни симптоми на настинка да се прави тест.

Колко опасен е делта вариантът?

От десетките мутации вариантът делта се разпространява по-бързо от всяка друга разновидност на коронавируса. Един инфектиран заразява средно 6-7 души без имунизационна защита. С други думи, опасността от зараза с делта е двойно по-висока, отколкото при началния вариант на вируса. Британски проучвания показват, че делта се понася с 40-60% по-леко от също толкова агресивната британска мутация алфа.

Но делта има характеристики, позволяващи да заобиколи антителата, създадени след имунизация. Затова се разпространява и в държави, в които големи части от населението вече са ваксинирани поне по веднъж. Досегашните данни показват, че само напълно имунизираните могат да се чувстват до голяма степен сигурни за делта. В Англия една трета от заразилите се с делта вече са били получили първата доза от ваксината. Институтът “Роберт Кох” посочва, че ваксините в Германия гарантират защита срещу този вариант, но едва след пълна имунизация.

А дали заболяването при зараза с делта протича по-тежко, засега е рано да се каже. Във Великобритания например броят на пациентите, които се е наложило да бъдат приети в болница, се е оказал два пъти по-висок, отколкото при засегнатите от първоначалния вариант на вируса. Но както се подчертава - роля са изиграли съпътстващите заболявания на пациентите. Няма данни и за пряко увеличение на смъртността.

А от Индия вече пристигат сведения за нов вариант на коронавируса, наречен делта-плюс. Той притежавал допълнителна мутация, която го прави още по-агресивен, посочва “Дойче веле”.И Делтата е в миналото…
07/29/2021 21:24:07

През юни дружно аз и всичките ми многобройни и неваксинирани роднини от 2 до 80 годишна възраст почти едновременно и на крак карахме въпросния лек грип – хрема, дразнене в гърлото и малко кашлица. Нищо особено. Всички наоколо го имаха това, а детската градина беше празна за 2 седмици. Сега разбирам че му викат Делта Ковид. Единственото странно бе че продължи цял месец, а децата имаха странна температура в продължение на 2 седмици, която ту я имаше, ту изчезваше. Толкова - без истерии, без усложнения, без мерки, без ваксини, без PCR.

Пешо
07/30/2021 11:17:20

Та значи настинка, която протича като типична настинка (40-60% в сравнение с слфатс) , заразява като типична настинка, от коронавирус като която и да е настинка. Само че: ако си правите тест за да сте удостуверен коронован ви стува: икономична класа най-малко 14 дни домашен арест, втора класа - "лекуване" със силно токсични препарати в търговско дружество. В строг тъмничен режим без право на разходка дори и в коридора. Първа класа, след като сте се повозили във втора: маркуч в гърлото и вече там хиляди печалба за търговското дружество. Хайде, няма нужда. И естествено статията, която кой знае защо е в здраве а не в политика е: ваксинират се за да може да тормозим неваксинираните. За сведение: бил съм го бил изкарал и съм ваксиниран.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...