26°C   София
 

Ако имате хрема или болки в гърлото, остане вкъщи. Това са характерните симптоми на Делта варианта на коронавируса, призова проф. Тодор Канатрджиев.

Около половината  случаи в София-град Софийска, Пловдивска и Бургаска област са на Делта варианта. Индийският вариант се различава по своето разпространение доста от британския, защото количеството на вируса в носоглътката е няколкостотин пъти по-голямо. В рамките на месец този щам ще доминира у нас, заяви той в ефира на NOVA.

Всеки който го боли гърло и има хрема, да си направи тест, призова още проф. Кантарджиев. Най-добре е да се PCR тест, тъй като това позволява секвениране - да се докаже какъв вариант на вируса е. По-рано бившият член на щаба и директор на НЦЗПБ предупреди, че изтича последната спокойна седмица, преди новите инфекции да започнат да нарастват. Вече репродуктивното число се вдига, т.е. един болен заразява повече конатктни. 

Трябва да се обясни на хората спокойно, че трябва да се ваксинират, това е най-важното в момента, защото 25 поставени ваксини означават 1 спасен човешки живот. Трябва да се убеждават и родителите, защото децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се имунизират, коментира професорът.николов
07/29/2021 16:47:04

Питайте го тоя бастун къде изчезна сезонния грип. Питайте го защо призовава за още тестове, след като под 1% са положителни останалите се правят да върви търговията с тестове. Питайте го?

пандемията свърши
07/29/2021 17:35:17

Бай Шиле, не си познал. Не можеш вече да накараш народа да тича и да захранва ковид машината с PCR заради една хрема. Вируса се е превърнал в поредната сезонна хрема, което е логичния му край. Ясен знак и за край на пандемията

И Делтата е в миналото...
07/29/2021 20:14:12

През юни дружно аз и всичките ми многобройни и неваксинирани роднини от 2 до 80 годишна възраст почти едновременно и на крак карахме въпросния лек грип – хрема, дразнене в гърлото и малко кашлица. Нищо особено. Всички наоколо го имаха това, а детската градина беше празна за 2 седмици. Сега разбирам че му викат Делта Ковид. Единственото странно бе че продължи цял месец, а децата имаха странна температура в продължение на 2 седмици, която ту я имаше, ту изчезваше. Толкова - без истерии, без усложнения, без мерки, без ваксини, без PCR.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...