26°C   София
 

Над 500 случаи на ден може да се очакват у нас през втората половина на август. Болниците трябва през септември да са готови да приемат, каза математикът проф. Николай Витанов по БНТ. 

Защитени са около 25% от българите. Можехме да имаме 70% защита, ако бяхме поддържали първоначалния темп на ваксинация, а се получава точно обратното. За колективен имунитет не можем да говорим. 

Според него защитният щит може да започне и да намалява, тъй като преболедували отдавна може скоро да нямат защита. 

"Там, където случаите са малко, хората са по-спокойни, но да внимават. Тези, които ще почиват, може да са спокойни до средата на август. След това трябва да гледаме ситуацията с по-особено внимание".

Математикът на пандемията посочва още, че новата вълна идва и от септември започват неприятностите. След отпускарския сезон хората ще се върнат в офисите, учениците ще тръгнат на училище, а "Делта" удря младите.

"Пиковите стойности в новата вълна няма да траят дълго, но може да са много високи", каза професорът.Нежеланият край на пандемията…
07/27/2021 23:24:52

Тази пландемия омръзна на всички, обаче медиите, политиците, и техните специалисти-марионетки не мирясват! Непрекъснато ни облъчват с врачки, черни прокоби и заплахи за задължително ваксиниране и мерки. Призовавам ги още веднъж, преди населението по целия свят да се разбунтува, за малко разум и да спрат с долните намерения, които крият зад фалшивата им загриженост за здравето ни. Първо: Мина над година и половина откак бе обявена тази пандемия. По какви перверзни критерии бе направено това, дори вече не коментираме, минало свършило. Последваха сума ти шумно рекламирани „вълни“, но повечето се оказаха медийни. За България реално бяха 2 – миналата есен и миналата пролет. Това ясно личи от кривата на смътността: https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B8

Нежеланият край на пандемията…
07/27/2021 23:26:48

Не може да се отрече - имаше заразна болест, и тя си взе своето. С какъв произход е вируса – все някога ще се разбере. Един вирус търси първо най-податливите към него, като не пропуска да се размножава и през останалите хора. Това протича различно според индивидуалните особености на всеки – дали безсимптомно, дали смъртоносно, дали някъде по средата. Всеки който по някакви генетични или биологични причини е по-податлив на вируса, вече изтегли своята къса клечка. Оттук нататък, всяко преекспониране и удължаване на пандемията е спекулативно. Въпреки че се опитват да ни убедят в извънредността на тази пандемия, тя е като другите, които в исторически план имат продължителност до 2 години - предостатъчно една зараза, независимо от мерките и защитите, да обиколи цялото световно население, включително това на България. Дори една истински смъртоносна вирусна епидемия като Испанския грип, има само 2 големи вълни, останалото са малки локални избухвания: https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu

Нежеланият край на пандемията…
07/27/2021 23:29:22

Всякакви спекулации за чудовищни мутации, повтаряне на вече минали през болестта и т.н. са откровени лъжи и трябва всички държавни мъже и специалисти да спрат да ги повтарят, защото се излагат. Допълнителен фактор, който според мен говори за приключване на епидемията в България, е факта че мерките се спазваха от миналата есен насам все по-фиктивно. Това доведе до двете вълни, но също така и до бързото прегаряне на епидемията – тя мина през всеки по-бързо и не й остана повече гориво, т.е. НЯМА ПОВЕЧЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ДА НЕ СА СРЕЩАЛИ ВИРУСА. Това разбира се може да се определи съвсем точно чрез съответен скрининг, но няма политически и икономически интерес от това. Тази истина е нежелана! Споменават се само някакви антитела, които се знае че не са надежден маркер за това дали вируса е преминал през имунната система на даден човек.

Нежеланият край на пандемията…
07/27/2021 23:31:09

Второ – ваксините. Нямам спомен за толкова настоятелно и агресивно предлагане на ваксини преди. Трябва да е ясно - ваксините, поне за България, с оглед на затихващата пандемия, са закъснели. Освен това те не са окончателен фармацевтичен продукт, а все още експериментален. Това изрично е записано в листовките от всеки производител. Следователно те са само една съществуваща опция и нищо повече. Който сметне, че ще се чувства защитен, може да се ваксинира. Който не се страхува от вируса или потиска страха си по други начини, може да не се ваксинира. Толкова, просто опция и нищо повече. Всякакъв натиск и поставяне на условия (като позорния прецедент с ковид паспортите) в нормални условия би коствало моментално кариерите на куп политици и държавни служители. Аналогично, и разпалваната изкуствено вражда между ваксинирани неваксинирани. Никоя от тези категории НЕ Е ПО-ОПАСНА ЗА КОЙТО И ДА БИЛО – това трябва да е ясно на управниците, за да спрат да подстрекават. Явно това е „новото нормално“.

Петричката врачка
07/27/2021 23:52:28

Както е обичайно за това брадавичесто прасе – всеки ден нова прогноза. Слава богу, че ни една не му се сбъдва.

брояч-вентилатор
07/28/2021 19:36:37

Днес вече пророкува за 2000. Явно е открил нова математическа прогресия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...