36°C   София
 

Антителата срещу коронавирусна инфекция се запазват най-малко девет месеца след заразяването, предаде ДПА, позовавайки се на изследване на специалисти от лондонския Импириъл колидж и университета на Падуа в Италия.

Нивата на антителата "остават високи" независимо дали заразеното лице е развило симптоми на Ковид-19 - заболяването, причинено от новия коронавирус. До този извод са стигнали изследователите, след като са тествали пациенти в Северна Италия - един от най-тежко засегнатите региони в началото на пандемията.

"По-голямата част от инфекциите с вируса SARS-CoV-2, независимо от появата на симптомите, развиват антитела", според изследването, публикувано в сп. "Нейчър къмюникейшънс".

Около 3000 жители на Во - град в Северна Италия, затворен от италианската армия в началото на 2020 г. след откриването на първите случаи на локално предаване на вируса в Европа, са били тествани за антитела през май същата година и отново през ноември.

Към края на миналата година "откриваеми нива на антитела" са отчетени при 98,8 процента от хората, които са се заразили с вируса през февруари или март.

От екипа отбелязват, че са открили дори случаи на повишаване на нивата на антитела, което предполага "потенциални повторни инфекции" и възможно "укрепване на имунната система".

Повечето оценки, включително на производителите, предполагат, че ваксините срещу коронавируса осигуряват поне шест до осем месеца имунитет срещу по-стари варианти, въпреки че изследване на Вашингтонския университет, публикувано миналия месец от сп. "Нейчър", намекна за "траен" имунитет в зависимост от използваната ваксина.

"Трябва да продължим да наблюдаваме устойчивостта на антителата за по-дълъг период от време", заяви Енрико Лавецо от университета на Падуа.разобличаване на ковид лъжите
07/20/2021 21:43:47

Измерването на антитела не дава изобщо вярна информация за това през колко % от населението е минал вируса. Ето тук съм обяснил подробно как и защо: https://www.24zdrave.bg/Article/10002364 Обаче за архитектите на пландемията това е идеално, защото хем е наукообразно, хем това измерване когато и да се направи, колкото и масово да се направи, винаги ще дава резултати, в които вируса ще е минал през малък процент от населението. Даже и сега, година и половина след пландемията. Демек накратко - ще има фалшив повод за удължаване на пландемията, мерките и ваксините...

пак ковид лъжи, облечени в наука
07/20/2021 22:03:16

Количеството антитела, останали след дадена инфекция (независимо коя), както и времето за което остават е строго индивидуално и варира в много широки граници за всеки човек, затова и не може да бъде информативно. Това няма меродавността на кръвните изследвания, където всеки показател има референтни стойности, валидни за огромното мнозинство от хората (а даже и там има изключения, това е биология, я не математика). Следователно е нагла наукообразна лъжа да се обвързва този почти безсмислен показател с каквито и да са заключения за това кой е прекарал и кой не ковида

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Прощалното писмо на Чудомир е до Тодор Живков

Преди повече от половин век слага край на живота си Чудомир, най-смешният български писател. Той...

Ван Гог си реже ухото и накрая се гръмва

Още като дете Винсент ван Гог сериозно тревожел родителите си. Бил своенравен, а според...

Няма ген на дълголетието

Само 1 от 10 столетници може да предаде на своите потомци шанса и те да изкарат до 100 години,...

Кои лекарства се пият с най-много боязън

Който държи на здравето си, при всяко усещане за нещо нередно и особено при болка ходи при личния...

Лошият дъх е от сяра в устата

Ако имате лош дъх, не проклинайте късмета си - има го всеки четвърти. Миризмата от устата се нарича...

Вече и у нас присаждат фекалии!

От редактора: Тази статия е писана малко преди да стане известно, че присаждането на фекалии е...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...