36°C   София
 

За момента нямаме увеличаване на броя на хоспитализираните с коронавирус. В страните с най-високо ваксинално покритие сега има и най-много случаи на COVID, каза по БНР д-р Атанас Мангъров, началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница в София.

„Имаме хора, които са ваксинирани и са се разболели. Хора, които са го прекарали и да са се разболели пак – нямаме. Но да оставим нашата страна, защото не сме шампиони по имунизациите. Но в страни, които са най-имунизирани – Великобритания, Гърция, Израел, Испания, там сега има увеличение на случаите на COVID. И това са ваксинирани хора. Какъв извод да си направим?“, каза още той.

„Не и не бих препоръчал на никого да ваксинира децата си. За да се стигне до разрешение на една ваксина да бъде прилагана в детската възраст, тя трябва да е получила всички разрешения за другите възрасти - т.е. най-най-най накрая. Ковидът не е проблем за децата, Казва се да ги ваксинираме, за да не разпространяват ковида. Видя се много ясно, че това не е вярно и то не се случи“, каза Мангъров.

Според него мерките не работят. Ако работеха, когато бяха налагани най-стриктно – нямаше да се стигне до това, което се случва в Гърция и Франция. И всички опити хората да се ваксинират насилствено граничат с медицински фашизъм, каза още той.

Запитан как гледа на задължителната ваксинация на нашите здравни работници по подобие на мярката в други страни, Мангъров заяви: „Кой и на какво основание ще ме накара да подпиша декларация, че поемам отговорността да се ваксинирам за нещо, което не е минало всички процедури на изпитване? Ако българските медици се съгласят, нека да го направят. Който иска, нека да се ваксинира. Но да карат медици, учители да се ваксинират насилствено под най-благовидни предлози, това е много лошо. Това е ужасно, това е фашизъм.“

В случая с „Пирогов“ няма нищо медицинско. Там става дума за „касова медицина“, която няма нищо общо с истинската, коментира Мангъров.   „Всички тези магарии, които стават, за които се уволняват, назначават, причината е тази – за да изкарат лекарите своите възнаграждения, те трябва да правят всевъзможни фокуси, за да получат т.нар. клинични пътеки“. 

„И много често се получава така, че за да изкараме нашите мършави 100 лева, ние трябва да похарчим 1000 лева, защото трябва да напишем такива клинични пътеки. За съжаление ние се варим в този сос от 20 и няколко години и за съжаление д-р Кацаров е един от тези, които са автори на тази глупост.“долу ковид помиите
07/19/2021 17:29:52

И не само децата си. На никой не препоръчвам експериметални микстури, които денонощно и ежедекундно се хвалят от продажните медии. И не само се хвалят, но и ни принуждават да се бодем с тях по най-гнусен начин. Както се казва - за Мерцедес няма реклами, но никой не би го отказал. А това дето се рекламира за нищо не става

чесън
07/19/2021 18:11:52

Не бих препоръчал на никого да слуша глупостите на Мангъров/превод от турски Едностотинков, не би трябвало да се дава трибуна на антинаучни глупости. Ваксините са едно голямо постижение на науката, а ИМА ТАКЪВ ТЪП НАРОД не вярва на науката. ИМА ТАКЪВ ПРОСТ НАРОД вярва на простаци

до чесън
07/19/2021 19:19:31

чесън, слагай ваксините щом им вярваш и млъквай. Нали ще си защитен, кво ти пука за антиваксерите. Обаче да ми идва някой и насила да ме кара, или да ми поставя усовия от типа "ковид ваксина или работа", "ковид ваксина или пътуване" - казвам НЕ! И не намесвай моментната политическа конюнктура в България с това че отказваме ковид ваксините, няма общо! И още веднъж да набия в дебелите кратуни - НЕ СМЕ АНТВАКСЕРИ! Ние сме само КОВИД-АНТИВАКСЕРИ! Разбирате ли разликата или още не? Точно от това постижение на науката не искаме да се възполваме!

новото нормално няма да се отмени
07/19/2021 21:59:46

Ковид ваксините имат друго предназначение, нямащо общо с лекуването на ковида. Един от най-върлите световни рептили си казва почти в прав текст какво ни чака - ваксинирани или не, новото нормално няма да се отмени: https://www.24chasa.bg/novini/article/10003314

новото нормално няма да се отмени
07/19/2021 22:09:54

Новото нормално няма да се отмени, независимо колко масово и послушно се ваксинираме. Следователно тези ваксини служат просто като инструмент за манипулиране и поставяне на условия. Сега мантрата е тази - боцкате се и си връщате свободата. В подходящ скорошен момент ще обяват че тези васкини не действат или имат странични ефекти (каква изненада за така набързо създаден продукт!), трябва да се боцкате техни нови варианти, като междувременно мерките и локдауните няма да спират. Ще се поставят други условия ако отново не се избодем. И този път условията ще са доста по-тежки. Помнете ми думата, не съм прочут гениален математик-ковидиот но лесно мога да предскажа че "свободата" на британците ще е доста кратка...

Петър Стефанов
07/21/2021 18:20:36

До кога ще давате гласност за глупостите на доц. Мангъров. Д о к о г а!

петър стеванов, малцинство си!
07/21/2021 19:16:02

Петър Стефанов да се боде през ден и да мълчи! Нали е предпазен. И да си носи бурката, върху нея скафандъра, да се полива със спирт, да живее дистанционно, каквото му е кеф ! Но да НЕ НИ НАЛАГА ПРАВОВЕРНО ПОВЕДЕНИЕ СПОРЕД КАНОНА НА КОВИДА !

Алеко
07/22/2021 13:40:56

Както винаги Бай ви Ганя знае най-добре ... ако ще целия Западен свят да си постави ваксини, че и част от Руските ви браят, вие пак - Не, та не! вас ваксина ви не требе! За съжаление Има и такъв народ - дебелоглав!

алеко, много си далеко... от истината
07/22/2021 19:41:03

Алеко, минаха над 100 години от твоето време. Народа много преживя. Не бързай да го упрекваш. Нито Запада, нито Изтока са вечни и неизменни репери за каквото и да било. Нито пък нашия народ стои на едно място. Единия роди Хитлер, другия роди Сталин. Сега с пландемията е на път да се роди чудовищна комбинация между тези двамата. Естествено, изпълнен с най-добри намерения за общочовешкото здраве. А ти си стой в края на 19-ти век и давай акъли от прашния скрин..

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Прощалното писмо на Чудомир е до Тодор Живков

Преди повече от половин век слага край на живота си Чудомир, най-смешният български писател. Той...

Ван Гог си реже ухото и накрая се гръмва

Още като дете Винсент ван Гог сериозно тревожел родителите си. Бил своенравен, а според...

Няма ген на дълголетието

Само 1 от 10 столетници може да предаде на своите потомци шанса и те да изкарат до 100 години,...

Кои лекарства се пият с най-много боязън

Който държи на здравето си, при всяко усещане за нещо нередно и особено при болка ходи при личния...

Лошият дъх е от сяра в устата

Ако имате лош дъх, не проклинайте късмета си - има го всеки четвърти. Миризмата от устата се нарича...

Вече и у нас присаждат фекалии!

От редактора: Тази статия е писана малко преди да стане известно, че присаждането на фекалии е...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...