Държеше да е до студентите си, затова не се оплака при симптомите, казва дъщеря й Веселина Господинова

Проф. д-р Мирослава Кортенска -театрален критик, културолог и медиен експерт, е в кома в Първа градска болница в София. Тя кара тежък COVID и от десетина дена е в реанимация на респиратор. 

"Мама е в кома. Интубирана е, пътувам за там, каза за "24 часа" дъщеря й Веселина Господинова. "Имала е симптоми още от края на февруари, но дълго ги е криела."

"Ще съм до студентите до последния си миг. Затова съм жива, затова си заслужава животът", казваше мама", каза още Веселина, чийто баща е актьорът Кирил Господинов - "Баш Майстора".

"Тя се срина, предаде се в тази пандемия. Нейната опора беше преподаването, студентите."

Веселина живее във Варна, самотна майка на две деца. Трудно й е...   Обаждали са й се десетки студенти на проф. Кортенска да изкажат съчувствие и се надяват да оздравее.

Кортенска е родена е на 5 ноември 1953 г. в София в семейството на актьора Стефан Кортенски и актрисата Веса Кортенска. Завършва ВИТИЗ при проф. Любомир Тенев. От 1976 до 1991 г. работи като драматург в театъра в Стара Загора и в Сатиричния театър. От 1993 до 1996 г. е преподавател и заместник-декан в Нов български университет. Води магистърска програма „Журналистиката като четвърта власт“ на НБУ и Американския университет в Благоевград.

През 1997 г. е съветник в Комисията по култура и медии в 38-о Народно събрание и експерт по написването на Закона за електронни медии. От 2002 до 2005 г. е член на Художествения съвет на БНТ, а от 2008 до 2010 г. на БНР, програма „Христо Ботев“. След това, от 2009 до 2011 г. е автор и водещ на предаването „Врата към Европа“ по БНР.