29°C   София
 

По думите му е абсурдно да се налага карантина въз основа на тест

Наблюдаваме „Игри на тестове“, не може да затвориш някой въз основа на тест. Това заяви пред btv директорът на Детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров по отношение на случаите, при които има разминаването в резултатите на РЗИ и частни лаборатории.

Той обясни, че ако човек се зарази с коронавирусна инфекция, в 99% от случаите няма да има симптоми, в другия случай – трябва да бъдеш хоспитализиран, а не под домашна карантина. „Ако имаш друго заболяване и си заразен, това, че ти си заразен няма да повлияе на лечението на другото ти заболяване, което в много случаи може да е животозастрашаващо. Това означава нова нормалност“, коментира инфекционистът.

По думите му светът се е научил да живее с полиомиелита и туберкулозата. Той допълни, че резултатите от PCR тестовете не са абсолютни, а чувствителността им е около 70%. „Това, което пише най-отдолу на всяко лабораторно изследване: Резултатите не са диагноза, а са основание за такава. Не може ти да правиш клинични заключения въз основа само на тест. Ако продължим по този начин, през ноември и декември, когато започнат зимните респираторни вирози – системата ще блокира“, коментира експертът.

Доц. Мангъров уточни, че през зимата трудно ще се различава сезонният грип от коронавирусната инфекция. Той е на мнение, че ще настане хаос. Експертът заяви, че няма значение колко са положителните тестове, а колко хора са изследвани и дали това е първоначален или вторичен тест.

По думите му светът се е научил да живее с полиомиелита и туберкулозата. Той допълни, че резултатите от PCR тестовете не са абсолютни, а чувствителността им е около 70%. „Това, което пише най-отдолу на всяко лабораторно изследване: Резултатите не са диагноза, а са основание за такава. Не може ти да правиш клинични заключения въз основа само на тест. Ако продължим по този начин, през ноември и декември, когато започнат зимните респираторни вирози – системата ще блокира“, коментира експертът.

Доц. Мангъров уточни, че през зимата трудно ще се различава сезонният грип от коронавирусната инфекция. Той е на мнение, че ще настане хаос. Експертът заяви, че няма значение колко са положителните тестове, а колко хора са изследвани и дали това е първоначален или вторичен тест.dan
07/03/2020 12:36:32

Тоя Мангъров взе да дразни. За да се постигне стаден имунитет и 70 процента зоболели в България това значи 4-5 милиона българи да са заболели. Когато неотдавна в света имаше 4 милиона заболели имаше 300 хиляди починали. Не дай боже това за България

Немезеида
07/03/2020 13:58:35

Ясно е че ще стане и за България. Зимата ще е ужасяваща не случайно тези подивели опростели българани са се юрнали по почивките, защото може умрат зимата и това да им е последната почивка в живота им. Дано да стане по-скоро това прочистване и освежаване на демографската пирамида, за да има развитие с по-качествен матрял както Бойко е казвал преди години.

Димитър
07/03/2020 17:23:14

В нашия край на такива като Мангъров ги наричат МЪЖКИ ПРОСТИТУТКИ ...

Vili
07/04/2020 00:20:21

Спрете да давате трибуна на тоя Гном. Благодарение на неговите глупости народа е като отвързан. Дистанция ли, маски ли? Магъров каза , че няма страшно.

Mona
07/04/2020 19:48:59

Този пелтечещ шизофреник не каза ли преди два месеца, че само масовото тестване ще ни спаси? За Бога, журналюгите, престанете да му давате трибуна!

Людмил Трифонов
07/05/2020 03:13:10

Г-н Мангъров проявява симптоми на психични отклонения. Това е опасно за обществото при тази заемана от него длъжност. 24 часа умишлено ли създава условия за масово нарушаване на мерките срещу заразата, като публикува коментарите му в противоречие на СЗО и утвърдените през вековете норми срещу масови зарази?

Ивомир
07/05/2020 18:02:45

Това е свобода на словото и ругайте си колкото искате. Мангъров не е виновен и никой не може и не бива да му отнема това право на свобода на словото. СЗО и куп други спецове също си противоречат и разминават в очакванията много по-грубо отколкото Мангъров.

Пешо
07/05/2020 18:05:18

Никакви привилегии само санкции и глоби на тези примитивни нагли и безотговорни хора, които сега са по почивки и сеят заразата си.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...