9°C   София
 

Случай на злоупотреба с набиране на средства за лечение на болно дете потресе Асеновград. 5-годишно момиче и родителите му станаха жертви на подла измама. Те казват, че руски сайт за благотворителност е откраднал снимките на болната им дъщеря с цел набиране на средства от хора по цял свят.

Пред NOVA родителите обясняват, че представената в сайта история е фалшива, а всички, които са превели пари, са били подведени. Сумите отивали по сметки на руски гражданин, а не в семейството на болното дете от България.

За измамата семейството разбрало преди 2 дни от своя близка. Самоличността на детето обаче била променена. Там Ева Чолакова е представена с руско име.

„Снимките на нашето дете са под името Маша Кузловска. Всичко е фалшифицирано - документите, личните данни и експертизите”, каза бащата Евелин Чолаков.

На руския сайт пише, че детето се лекува в Южна Корея. А Ева е с родителите си в Германия. Тя е в немска клиника, където са й присадени стволови клетки.

„Аз съм шокирана! Как може някой така да злоупотребява със снимките на нашето дете? Това е пълен ужас”, заяви майката Емилия Чолакова.

„В България вървеше и в момента продължава кампания за набиране на средства за Ева. Всички снимки от българския сайт са копирани в руския”, каза бащата.

Родителите опитвали да се свържат с руския сайт „Милосърдие“, регистриран в Екатеринбург. Техни близки също не успели. Екип на NOVA също опита, но сайтът за България вече е блокиран, а на телефона в Русия никой не отговаря.

„Ще направим всичко възможно да сигнализираме властите да се задействат и да открият откъде идват тези измами”, каза Емилия.

Проверка установи, че сметката е на името на руски гражданин и в нея са събрани над 2,1 млн. рубли.

Състоянието на Ева, която има сарком на Юнинг, се подобрява и немските лекари дават надежда.

„Ева е добре. Премина курс лъчетерапия. Предстоят пълни изследвания, за да се види как ще продължи лечението”, сподели бащата.

В Асеновград продължават да се събират средства. Нужни са още около 50 000 лева.x
10/18/2019 17:50:22

Нямате си на идея,какви лъжи и какво плюене пада по България в много руски сайтове...Та затова не се учудвам на тази гнусотия ,която са спретнали тъпите руснаци...

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

ПОСЛЕДНО ОТ

На рождения си ден тя прегърна за първи път бебетата, екипът я изненада с празник Щастлива млада майка, спасена от екипа на Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология “Майчин дом”, за първи път прегърна двете си деца на 29-ия си рожден ден. Пациентката е проследявана в болницата месеци наред

Ако очаквате бебе или планирате бременност, вероятно се вълнувате кои храни и напитки са полезни за вашето здраве. Нарът е една от тях. Сокът от нар е богат на антиоксиданти, които имат много предимства и играят важна роля за здравето на бременната. Антиоксидантите помагат за намаляване на риска от нараняване на плацентата,

През периода на бременността е по-вероятно да имате запек, отколкото диария. Но не са малко и случаите на жени, които страдат от разстройство в месеците преди раждането. Появата на диария преди 37 г.с. може да е признак за предстоящо преждевременно раждане. Но все пак не бързайте да се притеснявате, защото това е в краен случай.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Монолог на Цветана Манева откри спектакъла в София. Любомира Казанова се превъплъти в Илияна Раева “Те са живото злато на България.” Монолог на Цветана Манева с тази есенция откри спектакъла “Светът на златните момичета” в “Арена Армеец” в София. Голямата българска актриса направи своето съчетание между театъра и художествената гимнастика и

Откритата във вторник обновена мощност е най-голямата в Европа от своя вид Откритата тържествено във вторник в Севлиево обновена и модернизирана мощност на “Идеал Стандарт - Видима” за производство на санитарна арматура е най-голямата от своя род в Европа, каза по време на церемонията Торстен Тюрлинг

Ако през 2019 г. имаше шампионат за баба и дядо по скоростно увеличение на отбора на внуците, победителите щяха да се казват Елена Вълчева и Антон Янев. ПР експертът и проектантът на метрото в тясна координация със синовете си Ян и Тодор и снахите Галя и Доротея вдигнаха рязко раждаемостта у нас. Преди седмици се появиха близначките Антония и