Изпълнителният директор на ИА "Медицински надзор" (ИАМН) Иванка Динева назначи извънредна проверка дали специализант-хирург подканва жени да им извърши гинекологичен преглед, макар да няма правео. Случаят е от държавната болница в Ямбол "Свети Пантелеймон" и стана ясен след журналистическо разследване на GlasNews.bg. В него се разкрива как  56-годишният специализант д-р Артур Полшиков казва на пациентка да й направи гинекологичен преглед. Хирургът дава дежурства в Хирургичното отделение на болницата и в Спешното отделение.

Проверката започва днес, а от ИАМН уверяват, че министърът на здравеопазването и обществеността ще бъдат запознати с резултатите от проверката след приключването ѝ.

В случай, че констатираното е извън обхвата на ИАМН, то документите ще бъдат предоставени на компетентните органи и институции.

По данни на медията същият лекар през 2020 г. е задържан от ГДБОП за огромно притежание и разпространение на детско порно. Освободен е от наказателна отговорност и е осъден да заплати само административна глоба.

От болницата излязоха с позиция, в която посочват, че е разпоредена вътрешна проверка и е свикана комисията за Медицинска етика и Деонтология към лечебното заведение. Считано от 15.04.2024 г. д-р Артур Полшиков е временно отстранен от работа до приключване на проверката, гласи позицията.