Опра Уинфри разказа как е отслабнала с 18 килограма по естествен начин в разговор с "Entertainment Tonight". 69-годишната телевизионна водеща опроверга слуховете, че е отслабнала благодарение на "Оземпик" - популярно сред знаменитостите лекарство за лечение на диабет.

"Не само едно нещо ми помогна да отслабна, а комплекс от мерки. Трябваше да променя много неща в начина си на живот. И възнамерявам да продължа да го правя. Днес, например, бях на бягащата пътека" - разказа тя пред журналист на изданието на неотдавнашната премиера на филма "Пурпурен цвят". Трябва да се отбележи, че Опра отслабва постепенно: миналата година се забеляза, че се е освободила от няколко излишни килограма.

Въпреки това мнозина продължават да са скептични към твърденията на звездата, че е отслабнала по естествен път. Преобразяването на телевизионната водеща се обсъжда активно в социалните мрежи, като се чудят как е успяла да се промени толкова бързо.

"Това е факт: Опра отслабна драстично! Нима, следвайки други звезди, се е закачила за инжекциите за диабетици? Трудно е да не заподозреш тези, които цял живот са били пълни, а за кратко са се вталили", отбелязва телеграмният канал " Only nobody".

Опра Уинфри и преди е настоявала, че не е използвала лекарства за отслабване. През септември тя разказа за борбата си с наднорменото тегло, докато говореше на представянето на телевизионната си поредица "Животът, който искате".

"Не познавам друга публична личност, чиито проблеми с теглото да са били обсъждани толкова много, колкото моите. Това е една от причините да се срамувам толкова много от тях и дори когато за първи път чух за лекарствата за отслабване, си казах: "Трябва да го направя самичка, защото ако взема лекарството, това ще е твърде лесен изход, но опасен избор", цитира думите ѝ "Дейли мейл".

Тя добави, че е решила да "поеме по трудния път и да продължи да върви към целта си, сякаш е на върха на планина", и честно да "изстрада по-добрата си физическа форма".

Опра беше категорична, че "нашият свят винаги се е срамувал от хората с наднормено тегло" и че хората със затлъстяване "винаги са били третирани по различен и грозен начин", предаде БГНЕС.