В "Пирогов" детски хематолог няма. Това казва майката на 15-годишната Даная, която изпадна в мозъчна смърт, но с органите си спаси четирима души. Ани Стоянова разказва по Би Ти Ви какво се е случило с лечението на Даная и имало ли е пропуски.

"Тя трябваше да се пази от всякакви удари, от топката в училище, всеки удар би могъл да е много опасен", разказва Ани. Удар в леглото обаче отвежда Даная в "Пирогов". Момичето, което страда от тромбоцитопения, казва на майка си на следващия ден, защото усеща силно главоболие.

В "Пирогов" неврохирург посрещна Даная и майка й, правят рентген и им казват, че всичко е наред. По думите на неврохирурга ще я боли главата от лекото комоцио. Но рентгенът не е достатъчен. Ядрено-магнитен резонанс би дал по-ясна диагноза. 

Ани Стоянова разказва, че Даная не е оставена за наблюдение и не е предписана терапия. По-късно се разбира, че има хематом и ги настаняват в отделението по неврохирургия. В "Пирогов" обаче е нямало налично лекарство, което спомага съсирването на кръвта. 

Коремен хирург преглежда Даная, когато тя започва да повръща кръв. По думите на Ани тя е имала контакт с медицинска сестра, но не идва неврохирург на визитация. 

На 6 май Даная е преместена в реанимацията. Според майката е пропуснато ценно време за операцията, която е можело да спаси живота на момичето.