19-годишният дагестанец, висок само 99 см и тежащ 16 килограма, е най-горещата сензация на социалните мрежи

Хасбулла Магомедов, известен още като "Мини Хабиб", е роден през 2003 година в Дагестан, Русия и към днешна дата той е на 19 години, но е висок само 99 сантиметра и тежи скромните 16 килограма. Причината - генетично заболяване, което обяснява и детските черти на лицето му.

Въпреки това за отрицателно време Хасбулла успя да завладее света на социалните мрежи и към момента има повече от 2,4 милиона последователи в Instagram и Tik Tok.  Хасбулла Магомедов и Абду Розик Снимка: Twitter/@Hasbulla

Хасбулла Магомедов и Абду Розик Снимка: Twitter/@Hasbulla

Всекидневно социалните мрежи предлагат нова продукция от Хасбулла - мъникът като мафиотски бос запасва пистолет, който е почти колкото него, на джет, опитва се да се качи на огромен "Мерцедес" и какво ли още не.

Как Мини Хабиб превърна генетичното си заболяване в най-силното си оръжие?

Голяма част от вниманието, което Хасбулла бързо си спечели в социалните мрежи дойде, след като призова на ММА двубой момче със същото генетично заболяване Абду Розик. 

Двамата искаха да се изправят на арената, за да докажат кой е най-силният "малък човек". Битката обаче така и не се състоя, тъй като Спортната асоциация на малките хора в Русия определи двубоя като "неетичен". 

Въпреки проваления мач, славата на Хасбулла не помръкна и за миг, дори напротив. Само за две години целият свят започна да говори за него. Така Мини Хабиб не само превърна генетичния си недъг в свое оръжие, а и дръзна да предизвика на двубой ирландския ММА боец Конър Макгрегър. 

Двамата дори си размениха няколко предизвикателни реплики в профилите си в Twitter, където се усещаше истинско съперничество, независимо от разликите помежду им. 

В ранните етапи на своята слава и още преди да покаже страстта си към бойното изкуство ММА, Хасбулла демонстрира горещия си характер. А сега, освен забавно видео съдържание, той споделя свои снимки на екзотични места, заедно с такива, на които стои до редица суперавтомобили.  Хасбулла Магомедов Снимка: Instagram/@hasbulla.hushetskiy

Хасбулла Магомедов Снимка: Instagram/@hasbulla.hushetskiy

Какво всъщност е заболяването, от което Хасбулла страда?

Хасбулла е роден с дефицит на растежен хормон, известен още като нанизъм. Това е и причината, поради която много хора предполагат, че той е много по-млад, отколкото предполага актът му за раждане. 

В миналото този дефицит е засягал и други спортни звезди. Една от тях е футболистът Лионел Меси, който е диагностициран със заболяването на 11-годишна възраст. За разлика от Хасбулла обаче, Меси бива инжектиран с човешки растежен хормон и се развива нормално до своето пълнолетие.  Хасбулла Магомедов Снимка: Twitter/@Hasbulla

Хасбулла Магомедов Снимка: Twitter/@Hasbulla

Мини Хабиб стана част и от най-голямата ММА организация в света

През октомври тази година Хасбулла обяви, че официално е подписал договор с UFC - най-голямата ММА организация в света. Подробности за това кой ще бъде първият му съперник все още не са разкрити, но най-вероятният е Абду Розик. Каква ще бъде битката на века обаче, засега остава спекулация. 

Това, което се знае със сигурност е, че смелият Хасбулла е провел приятелски мач с един от легендарните бойци в ММА историята - самият Ислам Махачев.  Хасбулла Магомедов Снимка: Twitter/@Hasbulla

Хасбулла Магомедов Снимка: Twitter/@Hasbulla

Колко е нетното състояние на "малкия човек"?

Въпреки че не е публично достъпна информация, след като Хасбулла взриви социалните мрежи, нетното му състояние се оценява на стойност 100 000 долара.

И макар че двубоят му с Абду Розик все още не се е състоял, Хасбулла се надява, че един ден това ще случи. А очакванията са след това Мини Хабиб да стане истински богаташ.