Криза като днешната има през 1665 г., когато чумата избива по-голямата част от населението

Хора, които искат да работят - липсата им е основният проблем

Няма хора, които МОГАТ да работят, защото раждаемостта падна (дори и в Китай), а смъртността се качва (дори и в САЩ). Само в България покрай Covid-19 почина 1% от населението ни в повече от обичайното!

Няма хора, които ЖЕЛАЯТ да работят: млади не започват работа; възрастни, които преди искаха да работят след пенсия, сега се пенсионират по-рано. Не желаят заради ниски доходи и инфлация, която ги изяжда, заради риска от инфекции на работното място, заради липса на перспективи и често неадекватно ръководството.
??Най-голяма е липсата на хора за първа линия, защото всички клиенти или пациенти им приписват недостатъците на системата лично върху тях. Плюс най-големият риск за зарази!

Това не е кризата от 2008-2009 г. с недвижимостите и няма да се реши по същия начин. Това не е кризата от 2000 г. с компютрите и няма да се реши по същия начин. Криза като настоящата е имало около 1665 година, когато чумата избива голяма част от населението. Тогава цената на труда на малцината оживяли крепостни селяни рязко се повишила и те повече не желаели да работят за господарите си. Така се родил капитализма, даващ по-добро заплащане на работещите спрямо феодализма.

(От фейсбук)