Допълнителни 65 легла за болни от COVID  са разкрити от днес в 2 пловдивски болници, установи проверка на 24plovdiv.bg. Мерките се предприемат след сериозното увеличение на заболелите в региона. През последното денонощие в Пловдивско са регистрирани 630 новозаразени, което е рекорд от началото на пандемията у нас.

В УМБАЛ "Свети Георги" вече има 50 нови терапевтични легла. Така общият им брой стигна стана 250, като свободните са 65. В болницата са  незаети 7 легла за интензивно лечение.

"Разкрихме 15 нови легла за пациенти с коронавирус. Други 30 са заети с болни,", съобщи управителят на МБАЛ "Свети Мина" проф. Петър Петров.

Предстои откриването на нови легла и в МБАЛ "Пловдив", като по-късно ще стане ясен техният брой.

В МБАЛ "Свети Пантелеймон разполагат с 20 свободни легла и на този етап не планират разкриването на нови.

Все повече пациенти с COVID постъпват за лечение и в частните болници.
"В момента имаме 5 свободни легла. Ако се наложи ще разкрием още", заяви управителят на УМБАЛ "Каспела" проф. Илиан Дойков.

В "Медлайн" свободните легла са само две.  Болница "Централ Хоспитал" разполага с 6 свободни легла  за пациенти, които не са в тежко състояние и с 2 за болни, нуждаещи се от дихателна реанимация. Ситуацията е динамична и все повече пациенти в тежко състояние постъпват в болниците, съобщиха от техните ръководства.