Не може заради заразени в 3 старчески дома в Бургас да се затварят барове в София

Имаме много висока оценка за работата през лятото и очакване за интензивност на зимния сезон от министър-председателя Стефан Янев, каза пред Би Ти Ви доц. Румен Драганов, шеф на института за оценки и анализи в туризма.

Приемат ли се рестрикции, няма как те да важат само за ресторантьорския бизнес, добави Ричард Алибегов.

Вече две години се пренастройваме и подредихме приоритетите, вече владеем процеса, каза директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. 50 на сто от трупата са ваксинирани, а 20 процента са преболедували COVID. Трябва вече да сме наясно, че коронавирусът ще е част от нашия живот. А беше време, когато се обясняваше, че няма такова нещо. Единственото, което трябва да направим, е да продължим кампанията за ваксиниране, смята Сърменов.

Според доц. Драганов правителството трябва да вземе смели политически решения. Държавата трябва да изисква задължителна ваксинация, а не да прехвърля отговорността върху бизнеса. Парите да се инвестират в стимули за ваксинация, предлага Алибегов. 

Това, че работиш в зала с 50 процента, не значи, че плащаш 50 процента ток, каза още Алибегов.

Не може да има сблъсък с проверяващите. Хората да си влизат свободно, да няма ограничения на правото на труд, министърът няма това право, каза Румен Драганов. Предлагаме при всяко съобщение за смъртни случаи от ковид да се съобщава колко от тях са неваксинирани. Не може заради заразени 3 старчески дома в Бургас да се затварят барове в София, категоричен е той.