Проф. Балтов, който бе снет от поста директор на "Пирогов", отправи емоционални думи към колегите си.

"През изминалите малко над 4 г. с екипа работихме почти денонощно, за да направим болницата по-добра. Усилие след усилие я изграждахме така, че да е по-модерна, по-европейска, по-сигурна за хората, които ни поверяват живота си. Днес тя не е "Пирогов" отпреди 4 г. и това се вижда.

Специалистите, които се присъединиха към нашето „семейство”, и онези, които останаха в него, за да го развиват в полза на обществото, са много и са истинското сърце на „Пирогов”. Когато човек има желание да направи максимално добро, той се раздава. И не чака аплодисменти и признание. Чувства се силен с искреното "Благодаря" на излекуваните.

Това правехме и ние. Сега ми предстои да наблюдавам резултатите", написа проф. Балтов в личния си профил във фейсбук.

Там добави:

"Спокоен съм, защото стартът, който дадохме, води болницата към по-добро. Горд съм, че постигнахме толкова много за толкова кратко време в името на колегите и на пациентите. Остава обаче и ненаправено, за което имахме планове, но ми отнеха времето.

Благодаря на всеки, който повярва, че може да преобразим "Пирогов" и да покажем колко високотехнологична може да е болницата на народа!

Благодаря на колегите, световнопризнати специалисти, които се присъединиха към екипа на „Пирогов”!

Благодаря особено на всички, които от началото на COVID забравиха за себе си, за семействата си в името на борбата за живот! Вие сте носители на ценности, което не са привилегия за всеки, и заслужавате огромно уважение и признателност.

Скъпи приятели,

Историята помни достойните хора. Тези, които имат чисти сърца и работят за градивни и благородни каузи. Повече отвсякога съм убеден, че истинските герои, които ще се помнят в COVID историята на България, сте вие!

За мен беше чест през тези 4 г. да ръководя Институцията „Пирогов“!"

Накрая Балтов нарича себе си "пироговец, лекар и човек с достойнство".