Лазерното отстраняване на простатата не е новост за българския пациент след като преди 12 години екипът на столичната Хил клиник започва да го практикува и налага като стандарт. С въвеждането в експлоатация на първия за България Зелен лазер и след повече от 5000 извършени до този момент безкръвни операции, уролозите от софийската болница се нареждат сред иноваторите в нашата медицина. Екипът на Хил клиник си поставя и следва всеки ден амбициозната цел да промени изцяло представите за лечение в тази сфера. Тук разполагат със съвременна апаратура за диагностика на всички проблеми, свързани с пикочо-отделителната система. Прегледите се извършат по най-високи международни стандарти. Освен детайлно снемане на анамнеза, анализ на специалния Международният простатен симптоматичен индекс (МПСИ, IPSS), ехографско изследване, определяне обема на жлезата и остатъчната урина, прави се на място задължително и кръвен тест PSA. Всеки пациент получава внимание от страна на един от най-добрите уролози с огромен опит в диагностиката и лечението на всички заболявания на простатата. Вече години наред рамо до рамо работят уролозите д-р Александър Боцевски, д-р Георги Георгиев, д-р Горан Деримачковски и д-р Борислав Божков. Те са толкова опитни в професията, че буквално за минути откриват проблемите на пациента и достигат до вярната диагноза. Дълго чакане пред кабинетите, разтакаване или хаос тук не съществуват. Всичко върви на бързи обороти, в синхрон и следвайки задължителните стандарти.

Регулярно клиниката посреща гостуващите уролози д-р Фернандо Гомес Санча и проф. д-р Йенс-Уве Щолценбург, които оперират съответно пациенти с доброкачествено увеличена простата и такива с рак на бъбреци или простата. Пациентите споделят, че лекарският екип и обслужващият персонал вдъхват доверие и спокойствие.

При необходимост на място може да се извърши надеждна и точна биопсия на простатата, която е единственото изследване, показващо наличие на злокачествен процес. В Хил клиник първи започнаха да извършват Фюжън биопсия на простатна жлеза с BiopSee® - най-ново поколение апаратура на Medcom (Германия). Досега те са екипът с най-дълга практика в страната по отношение стереотектична таргетирана простатна биопсия. Споменавали сме и друг път това уникално мултидисциплинарното изследване, което открива рака на простатата с безпрецедентна до този момент точност. Клиниката е дигитализирана и ползва високотехнологични технологии в полза на болните. По време на медицинските изследвания и хирургични интервенции за идеалния ред в операционната се грижи Любомир Петров, който е още от самото създаване на Хил клиник.

След прецизната диагностика, ако се налага лечение, в Хил клиник предлагат най-модерното и ефективно лазерно отстраняване на доброкачествено увеличена простата, както и безкръвно лапароскопско лечение при рак на простатата. Това са двете най-често срещани заболявания при мъжете над 50 и в тяхната адекватна терапия екипът уролози на клиниката са постигнали съвършен синхрон. По време на престоят в болницата, пациентите се радват на безопасна среда, комфорт и лукс. Обстановката е близка до домашната, хигиената е изрядна, а мъжете получават персонално внимание от страна на обучен и внимателен медицински персонал.

За болните всеотдайно се грижат реанимационните сестри Мариела Дангърова, Петрана Атанасова и Десислава Петрова. В тяхното обкръжение болните се чувстват като у дама си, защото освен перфектни професионалисти, те са и хора с добри сърца. По време на операция над пациентите бди един от най-гениалните анестезиолози в България д-р Лилия Никифорова и опитната анестезиологична сестра Леа Докузова. Те извършват предоперативната работа съвместно с безукорната и отзивчива лабораторна лекарка д-р Христина Пакерова и нейната "дясна ръка" клиничния лаборант Яна Ценова. По време на интервенциите д-р Никифорова и Леа следят жизнените показатели и се грижат за адекватно обезболяване на операционната маса, а след това съдействат за максимално бързото възстановяване на болния. Лазерната хирургия, която се извършва предимно в клиниката, не изисква пълна упойка, затова по време на операциите пациентите най-често общуват с д-р Никифорова. В самата хирургична дейност уролозите д-р Георгиев, д-р Боцевски и д-р Деримачковски са подпомогнати от хирургичните сестри Петя Стайкова и Александра Георгиева. За тях колегите се шегуват, че са като швейцарски часовници - безкомпромисно надеждни, точни и акуратни, а в същото време с изящен дизайн.

Отделението по урология и онкоурология в Хил клиник е оборудвано с последната дума на техниката, но не това е най-важното. Хората и техните качества са в сърцето на болницата - тук са избрали да работят едни от най-добрите специалисти в областта, които продължават да повишават квалификацията си и да се усъвършенстват. Болницата работи като добре смазан механизъм не случайно. "Зад завесите" е скритата армия от административен персонал, която изпипва до съвършенство всеки детайл, поддържа комуникация с пациентите и е от помощ на лекарския и сестрински екип. Това са експертите Албена Лазарова, Магдалена Георгиева, Ани Шаламанова, Десислава Грозданова, Радка Ценкова, Радослава Арабаджиева, Райна Парашкевова, Петя Нейкова, Катя Найденова, Красимир Топалов. Философията на урологичния екип на Хил клиник е да даде по-широк достъп до качествени медицински услуги и да изгради навици за правилна грижа за простатната жлеза.

По повод 12-тата годишнина от основаването си Хил клиник предоставя специална, намалена цена за профилактичните прегледи на простатната жлеза: 35 лв. За повече информация и запазване на час: 02 439 3131