29-годишна родилка, която почина при планирано секцио в болницата в Благоевград, преди години загубила брат си, след това майка си и накрая - баща си.

Евгения К. от кочериновското с. Бураново, но жителка на Благоевград, постъпила в сряда за второ раждане. Когато са й поставяли упойката, е издъхнала. Станало за 5-6 минути и лекарите не успели да направят операция и да спасят бебето. Аутопсията не е установила причината за смъртта, но са взети хистологични проби. Допуска се да е получила остра алергична реакция. Евгения К. е била планирана за раждане със секцио, защото и първото й дете, което е на 3 г., е родено по този начин.

Тя не е имала проблеми по време на бременността. Преди 3 месеца се разболяла от коронавируса, но оздравяла бързо и била изписана.

"Винаги правим изследване на пациенти, които са алергични, но ги откриваме при разпит при приемането, при консултацията с анестезиолог. Разбира се, възможно е да бъде и алергична реакция, която няма как да предвидим", каза директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Но няма практика преди пълна упойка задължително да се прави тест за алергия на всички. Ако човек не знае, че има непоносимост към някой медикамент, за да предупреди медиците, има риск от остра реакция.

Починалата е работила като шивачка, а мъжът й преди години е бил полицай. Преди 12 г. умрял брат й Ники, едва 20-годишен. Техни познати казват, че смъртта му е била загадъчна. Намерили го вкъщи и така и не се разбрало от какво е умрял. След това починала майка й, а преди няколко години - и баща й. "Много възпитано семейство. Разбрахме от медиите, че е починала. До последно я виждахме в блока. Не само много красива, но и учтива, кротка. Още не можем да повярваме, че я няма", каза съседка от блока й в кв. "Еленово".

Прокуратурата в града се самосезира по публикации за предварителна проверка за причините за смъртта на младата жена.