Лекарският съюз предложи проф. Тодор Кантарджиев да получи орден "Стара Планина", като се обърна към служебния премиер Стефан Янев и президента Румен Радев. Ето какво пише шефът му д-р Иван Маджаров:

Управителният съвет на Български лекарски съюз предлага да се издаде указ за награждаване на проф. д-р Тодор Кaнтарджиев с орден „Стара планина“ за изключителни постижения и безценен принос в науката и медицината.

Огромен е приносът му в борбата с коварната болест и овладяването на пандемията от Covid-19 у нас, което се дължи до голяма степен на неговите решения, разумни съвети и навременни действия. Той и екипът му откриха британския вариант на коронавируса на наша територия...

Тодор Веселов Кантарджиев завършва Медицинска академия в София през 1981 г., като лекар. От 1981 до 1982 г. работи в Белово, от 1982 г. е научен сътрудник в Катедра военна епидемиология и хигиена на ВМА. От 1988 г. е в НЦЗПБ. Ръководил е лабораторен сектор, лаборатория, обединена лаборатория и от 1992 г. - Отдел микробиология. През 1986 г. придобива специалност Микробиология, през 2001 г. - Клинична имунология и през 2004 г. - Епидемиология на инфекциозните болести.

Той е доктор по медицина от 1991 г., доктор на медицинските науки - от 2008 г. Доцент е от 1995 г., професор от 2009 г. През 2004 г. придобива магистърска степен по здравен мениджмънт в МУ София. Специализира в Германия и Великобритания.

В професионални организации: председател на Българската асоциация на микробиолозите; зам.-председател на Научно дружество по микробиология; член на Управителния съвет на Европейската конфедерация по медицинска микология; член на Управителния съвет на Балканското дружество по микробиология; член на микологичните дружества на Франция, Германия, Швейцария и Люксембург; член на американското Дружество по микробиология, член на Европейското дружество по клинична микробиология и заразни болести.