Сърцето на Кристиан Ериксен е било спряло за секунди, потвърди лекарят на датския национален отбор Мартен Босен на пресконференция.

"Беше си отишъл. Сърцето заработи с първия удар на дефибрилатора. Значи бяхме на косъм", отговори той на въпрос колко близо до смъртта е бил Ериксен.

Според Босен все още няма обяснение за случилото се. "Всичките му резултати, макар и предварителни, са идеални. Но работата продължава. Никой от нас не знае причината", каза той.

Теньорът на Дания Каспер Хюмланд обяви, че е говорил с играча на "Интер". "Каза ми, че не помни много и че повече се интересува за нас. Как сме, оправили ли сме се от шока. Типичен Кристиан! Но беше хубаво да видя усмивката му", каза селекционерът.

Съпругата на играча Сабрина пък помислила мъжа си за мъртъв, разкри легендарният бивш датски вратар Петер Шмайхел. Той говорил със сина си Каспер, а точно Каспер и Симон Кяер първит се втурнаха да успокояват Сабрина, майка на две деца.

"Това трябва да са най-лошите два часа в живота ми във футбола", сподели Шмайхел-старши по радио BBC5. "Никаква информация. Просто гледах реакцията на играчите. Случи се недалеч от местата на съпругите и заради това Сабрина толкова бързо слезе от трибуните. Говорих с Каспер. Той отишъл да й каже, че Кристиан диша. Тя наистина е решила, че го е загубила", разказа Шмайхел-старши.