Шофьор на автобус от Чикаго търси начин да се освободи от стреса в пандемията и в събота за 365-и пореден ден скочи в езерото Мичиган, съобщи Асошиейтед прес.

Дан О'Конър започнал да се гмурка при пристанище Монтроуз в Чикаго миналата година. "Беше по време на пандемията, протестите, изборната година...Там можех да се изолирам от целия този шум и да съм напълно сам със себе си и да открия онези дзен-моменти", казва бащата на 3 деца.

Продължил да скача през есента, но настъпил трудният зимен сезон, когато трябвало да пробива голяма дупка в леда и да скача в нея. Спомня си как след един зимен скок се прибрал вкъщи и видял, че има около 20 рани от охлузване и порязване.

"Хората почнаха да ме питат как това ми помага и как да ме подкрепят. И като казвам хора, имам предвид и непознати, с които разговарях онлайн. Почнах да пускам видео в Туитър и Инстаграм и бях насърчен, защото хората коментираха: "Това ми подобри настроението, толкова е хубаво да видя това", сподели шофьорът.

В събота гмуркането бе специално - кулминация на заниманието му за цяла година. "Исках да отпразнувам желанието си да се гмурна за 365-и път", каза О'Конър.