35°C   София
 

Британски учени са разработили монтиращ се на тавана „Covid-детектор“, който може да открие дали някой в стаята е заразен с коронавирус само за 15 минути, пише в. "Сънди таймс". Изключително точното устройство, малко по-голямо от димен детектор, може да революционизира скрининга в салоните на самолетите, класните стаи, домовете и офисите. 

Проучвания на екип Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина (LSHTM) и университета в Дърам показват, че устройството има точност 98-100%, т.е. надеждно е, колкото PCR лаборатория за Covid-19 тестове, но е много по-бързо. Сензорът засича вещества, произведени от кожата или присъстващи в дъха на заразени с коронавирус. Тези „летливи органични съединения“, които създават миризма, са твърде фини, за да бъдат засечени от човешки нос. Но те могат да бъдат подушени от кучета. Машината е по-практична и дори по-точна от кучетата. Детекторите могат да усетят хората, които са се заразили, без да имат симптоми, което ги прави по-ефективни дори от PCR тестовете.

Устройствата имат потенциал за скрининг на много хора наведнъж. Отнема от 15 до 30 минути, за да вземат проби от въздуха в голяма стая, като резултатите се изпращат незабавно на мобилен телефон или компютър.

Очаква се те да струват около 5000 лири - устройствата не са евтини, но ако се използват за редовни сканирания за голям брой хора, те може да се окажат далеч по-икономични от честите лабораторни тестове.новия световен ред
06/13/2021 12:26:43

Точно това искаха да създадат рептилите. Мега гига чувствителен "детектор". Към какво точно е чувствителен, и на какво е детектор - само те си знаят. Важното е че като натиснат съответно копче, и могат да ти кажат - ето червена лампичка, ти си в заразена среда. Марш за ваксини, или в карантина, или в пещите на кремториума - според зависи какво им е кеф. Хаиде не моля, с такива наукообразни и псевдотехнически средства, не сме глупави.

новия световен ред
06/13/2021 12:30:17

Кога успяхте да изучите дотам вируса, че да знаете и какви летливи химикали отделя организма при заразяване с него? И даже да се отделят, те не могат да бъдат специфични само за този вирус! Аиде стига вече с този ковид, няма да се предадем!!!!

А, вируса значи
06/14/2021 15:22:00

Излишни средства. Дядо Адолф не се е нуждаел от такива сложнотии за да детектира подозрителните за газова терапия. А иначе, след като военният преврат с биологическо оръжие за масово унищожение успя, при сегашното ниво на зарази за да има 50% шанс да хване някой вируса е нужно да се срещне на ден с около 30000 човека на закрито за повече от половин час. Някъде около 2 години. То като сравним с миналата година си е същото, ама сега има инжектирани. Но разбира се, маските като инструмент за сплашване и престъпното подтикване на хората да предложат тялото си за клинични изпитания на експериментални ваксини продължава.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Едва сега се разбра как е умрял Чехов

В семейството на Чехов от охтика умират четирима, сред които брат му и леля му, с която живеят...

Свръхчовекът Ницше рухва от деменция

Ако съди по трудовете му, възхвалата на свръхчовека и унищожителните му насмешки по адрес на...

100 милиона осиротяват след третия инфаркт на Насър

Президентът на Египет Гамал Абдел Насър за огромно разочарование на колегата си Тодор Живков беше и...

Кои лекарства се пият с най-много боязън

Който държи на здравето си, при всяко усещане за нещо нередно и особено при болка ходи при личния...

Лошият дъх е от сяра в устата

Ако имате лош дъх, не проклинайте късмета си - има го всеки четвърти. Миризмата от устата се нарича...

Вече и у нас присаждат фекалии!

От редактора: Тази статия е писана малко преди да стане известно, че присаждането на фекалии е...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...