36°C   София
 

"Столипиново" обърна гръб на ваксините. Жителите на квартала не проявиха желание да се имунизират. До 14 часа едва 7 души си поставиха игла в мобилния пункт на ул. "Елба" и той затвори.

Така въпреки обещанията на местните лидери пред здравните власти, че ще агитират ромите за масова ваксинация, тя не се получи.

Първи се ваксинира 76-годишен, след него и тричленно семейство. После са минали още трима.

Според служители на РЗИ причината за почти нулевия интерес е, че лидерите на квартала така и не са агитирали в полза на ваксините.

Пред 24plovdiv.bg един от имунизиралите се заяви, че има хора в "Столипиново", които плашат останалите. Казвали, че ваксините ще ги убият.новото нормално
06/12/2021 17:56:14

засега изглежда малко вероятно е т. нар. ковид ваксини убият някой, но нека мине време и ще видим за страничните им действия. Циганите са чувствитрелни на такива неща и с право не искат да бъдат опитни зайчета. Все пак става въпрос за клиничен експеримент, не ка не забравяме. Ролята на ваксините в новия световен ред всъщност е съвсем друга, немедицинска. Те, заедно с ковид паспортите са част от замислената система за ИНДИВИДУАЛЕН контрол на всеки един човек на тази земя. При това без някакви чипирания и други фантасмагории, та науката техниката не са напреднали чак дотам.

новото нормално
06/12/2021 18:03:52

Една ситема за контрол е най-сигурна и всеобхватна, ако накараш по възможност колкото се може повече от населението да повярва в нея и само да я поиска. Как точно? Ами ето, видя се че е много просто покрай ковида. Първо - създаваш всеобща здравна опасност (дори да има такава но е слаба, я раздуваш до неузнаваемост чрез съвременните мощни медии и пропаганда). Второ - оставяш хората масово в ограничения с цел предпазване от тази опасност. Трето - измисляш "генерално" решение на ужасния проблем - в случая това са "ваксините". Отделен е въпроса дали са точно ваксини. Какво са точно едва ли ще раберем, но може да с аи просто плацебо, не е изключено.

новото нормално
06/12/2021 18:14:00

И така, зажаднелите за свобода хора сами попадат в капана по 2 взаимно усилващи се причини - от една страна вярват на пропагандата за "ужасната" болест и "спасителните" ваксини; от друга страна искат да си върнат свободата. Естествено, свободата им се предлага услужливо, но върви с въпросния ковид паспорт. На пръв поглед, какво толкова. Боц и здравей свобода. Да ама не. Този паспорт върви неотлъчно с тебе и винаги може чрез него да ти се поставят следващи условия. Да речем наесен ще кажат: иде нов ужасен щам, време е за локдауни и рестрикции, освен ако не си поставите следващата доза "ваксини". Отново водещи са страха и жаждата за свобода, която все ту идва ту си отива. Хитро нали?

новото нормално
06/12/2021 18:21:09

Така навремето с лъжа е дошъл и комунизма, с подкрепата на широки маси от бедни, угнетени, зле образовани хора, живеещи в безизходица. Обещава им се светло бъдеще, което при това звучи съвсем логично и постижимо. Но макар и с много години закъснение лъжата си показа рогата. Същото ще стане и с ковида, но колко ли години ще минат в робство?

новото нормално
06/12/2021 18:28:26

Помислете над следното - по цял свят съществуват от десетилетия задължителни (и действително полезни) ваксини, но срещу добре известни и наистина опасни болести. Въпреки че са задължителни, в действителност насила никой не бива накарван да си ги сложи, та се намират по едни около 10% от населението антиваксери, които нямат някоя или всичките от тях. Да сте чули да има за тях някакви паспорти, повсеместни ограничения за пътуване или достъп до някои обществени места?? При многобройните ми пътувания из Европа и Северна Африка никога никой не се е интересувал от ваксинационния ми статус. Как така сега този точно вирус се превърна в нещо нечувано опасно?? Хора, мислете!!!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Прощалното писмо на Чудомир е до Тодор Живков

Преди повече от половин век слага край на живота си Чудомир, най-смешният български писател. Той...

Ван Гог си реже ухото и накрая се гръмва

Още като дете Винсент ван Гог сериозно тревожел родителите си. Бил своенравен, а според...

Няма ген на дълголетието

Само 1 от 10 столетници може да предаде на своите потомци шанса и те да изкарат до 100 години,...

Кои лекарства се пият с най-много боязън

Който държи на здравето си, при всяко усещане за нещо нередно и особено при болка ходи при личния...

Лошият дъх е от сяра в устата

Ако имате лош дъх, не проклинайте късмета си - има го всеки четвърти. Миризмата от устата се нарича...

Вече и у нас присаждат фекалии!

От редактора: Тази статия е писана малко преди да стане известно, че присаждането на фекалии е...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...