Център за ваксинация срещу COVID-19 беше открит на територията на Техническия университет в София - между учебен корпус 1, Ректората и учебен корпус. Това съобщи пресцентърът на висшето училище, цитиран от БТА.

Всички желаещи от Техническия университет, но също така и граждани, могат да се ваксинират безплатно, като изберат между една от четирите одобрени от Европейския съюз ваксини - на Moderna, Pfizer/BioNTech, Oxford/AstraZeneca и на Janssen.

Центърът за ваксинация е отворен всеки работен ден, от 9.30 до 14.00 часа, като предварително записване не е необходимо. Екипът, извършващ ваксинацията, е от Центъра за спешна медицинска помощ в София.

Откриването на Центъра за ваксинация срещу COVID-19 е израз на грижата на ръководството на Техническия университет в София за здравето на неговите преподаватели, служители и студенти, и същевременно дава принос към националната ваксинационна кампания, отбелязват от висшето училище.

Междувременно БТА съобщава, че регионалната здравна инспекция в Плевен утре отново ще открие изнесен пункт за ваксинации срещу коронавирус на централния градски площад "Възраждане".

Ще могат да се имунизират всички желаещи граждани от 10,00 ч. до 16,00 ч. Кабинетът ще разполага с всички разрешени за употреба у нас ваксини. Имунизирането ще става след представяне на документ за самоличност. Медицински екип ще работи на площада и в неделния ден.

През миналия уикенд в този пункт са си поставили първа игла 91 души. Повечето са предпочели еднодозова ваксина.
По данни от РЗИ в работни дни в област Плевен се ваксинират между 600 и 800 души.