Случвало ли ви се е да нощувате в стара къща в Родопите, в Копривщица, в Панагюрище? Ако да, е сигурно, че на следващия ден сте по-бодри и по-жизнени. А и най-вероятно сте се наспали по-бързо от обичайното. Тайната се крие в един от материалите за градежа – варта.
Има я в някогашните къщи у нас, в останките на хиляди години в Италия, Египет, Мароко, като навсякъде е доказала устойчивостта си, но не само.

Стените дишат и не миришат, а алергиите си отиват

Рядко си даваме сметка, че средата в дома ни може да ни разболява, най-вече заради материалите, които са вложени. Например стените са тези, през които той диша. Да, именно „диша“, но само ако са обработени така, че това да е възможно. Широко достъпните латексови бои запечатват повърхността, докато варта управлява влажността и поддържа здравословно ниво от 50-60%. Тази пропускливост минимализира риска от развитие на плесен и мухъл. Варта е мощен антисептик заради високата си алкалност и освен това филтрира въздуха в помещенията, премахвайки неприятни миризми.
Алергиите са от болестите на модерното общество и сред „виновниците“ за тях са химическите вещества край нас, например в стенните покрития, отделящи летливи органични вещества. При варта съставките са натурални и рискът е минимализиран, а в повечето случаи алергиите просто си отиват, защото домът вече е здравословен.

Издръжливост и бриз от цветове

Днес варосаните стени не са онези, които оставят бяла следа при докосване, защото има начин да се превърнат и в произведения на изкуството. Вариациите на текстури са по желание на клиента, а тези на цветовете дават усещане за елегантност като естествения бриз в природата.
„Брезза ди Колори” е фирмата, която знае как с натурални мазилки от вар да подобри биологията на всяко помещение, защото ги създава. В шоурума на компанията има изобилие от мостри, но за всеки, който не може да си представи как избраният вариант би се вписал на практика в помещението, може да се изготви преносима мостра.
За нанасянето на варова мазилка не се изисква предварителна обработка на повърхността, а процесът е безпрашен, оптимизиран и лек. При необходимост екип на „Брезза ди Колори” оказва съдействие чрез консултация за изпълнението или с насочване към проверени и доверени майстори.
За контакт:
brezzadicolori.com
[email protected]
+359 879 825 850, София, бул. “Черни връх” 189Г