Аз мисля, че обстановката по отношение на пандемията в Европа, в нашата страна не предполага, че трябва да се лишим от такъв орган, който наблюдава, анализира и да предлага решения, защото категорично няма данни за това, че вирусът си е тръгнал и се връщаме към нормалния си начин на живот. Това заяви за "Денят започва" по БНТ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Според него трябва максимално бързо да бъде запълнен този вакуум с друга структура или с нещо, което да вземе решение в тази обстановка.

"Брифингите не са основното нещо, с което се занимава съставът на Щаба. Всъщност се върши много работа между тях и зад тях и тази работа трябва да се поеме от някой", заяви Маджаров.

Според него най-вероятно е Министерството на здравеопазването в оставка ще да се нагърби с тази задача, но по думите му тя би била непосилна за едно министерство.

"Знаете, че в щаба са включени различни експерти, там се правят и математически модели", каза председателят на БЛС.

Според него ако временно Министерство на здравеопазването се заеме с тази задача, то трябва да е за кратко и максимално бързо - "основно да имаме оперативна структура, която да предлага решение".