Обществото видя, че може да разчита на нашите лекари. Днес видяхме, че признателността е засвидетелствана в цялата страна. Това заяви пред БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров по повод деня на здравния работник, който отбелязваме днес.

Той апелира максимално бързо да се въведе електронизацията:

Неравномерното разпределение на кадри и възрастовите структури са най-големите проблеми. Ние нямаме резерв, всички лекари са в боя. В някои региони само пенсионери са останали да работят. Това трябва да свети като червена лампичка на всички политици, които тепърва ще управляват в следващите години, каза д-р Маджаров.

Очакванията не се оправдаха относно ваксинацията. В последния месец бяха пристигнали около 180 000 ваксини на "АстраЗенека" и общественото мнение беше залято с едно усещане, че едва ли не няма никога да тръгне ваксинацията. Оказа се, че желанието на българина да се ваксинира е повече, отколкото се предполагаше, допълни той и припомни, че се очакват още ваксини от "Пфайзер" и "Модерна“.

Според него не трябва личните лекари да ходят в РЗИ, а трябва държавата да уреди въпроса и с автомобили да се карат ваксините до тях.