Премиерът Бойко Борисов и здравният министър проф. Костадин Ангелов бяха на посещение в с. Малево, Хасковско, където провериха работата на мобилните екипи, които ваксинират хората по места.

Мобилните екипи са планирани много отдавна. В самото начало обявихме, че имаме готовност да направим 47 мобилни екипа. Има места, където хората нямат достъп до личен лекар, постоянен достъп до болници и ще се опитаме да компенсираме тези нужди навсякъде в страната, заяви министърът.

Проф. Ангелов е доволен от темповете на ваксинацията. Той призна, че има логистични проблеми - с пренасочването на ваксини от едно място на друго, както и с доставката на флакони ваксина до личните лекари, но те се решават на момента.

Темпът, с който продължаваме, за мен е удовлетворяващ. Винаги може да се направят нещата по-добре, но всички виждате в каква пандемия се намираме - всички я оприличават на война. Създадохме организация масовата ваксинация да започне около 3-4 март. Но желанието на лекарите наложи срокът да бъде изместен, каза той.

Ще разкрием денонощни кабинети за ваксинация. Кметовете ще получат контакт и с човек, който ще координира работата на мобилните екипи по места, допълни още Ангелов.

Министърът е категоричен, че хаос около организацията с ваксинацията няма.

Премиерът Борисов отново спомена, че се обмисля изпращането на самолет, който да докара ваксините

Според премиерът е създадена перфектна организация за масовата имунизация.

Нормалният начин на живот трябва да бъде запазен. Не задължаваме никого да ходи в магазините, нито в моловете, нито в ресторантите - това е право на избор. Разчитам, че мислещият и интелигентният народ заслужава да се отнасяме към него по този начин - да води нормален живот, категоричен беше Борисов.

Марияна Николова остава да замества, тя няма да участва в изборите, а ще ги организира, заяви премиерът в отговор на журналистически въпрос.