Към 30 000 ваксини са поставени за 3 дни, интересът е изключително голям. Във всички области работят ваксинационни кабинети, а от днес ваксинират и личните лекари. Мобилни екипи в отдалечените населени места ще ваксинират всички желаещи, докладва здравният министър Костадин Ангелов на съвещание с премиера Бойко Борисов, мнистри и членове на щаба.

Ангелов каза и че МВР ще оказва логистична подкрепа ваксините лесно и бързо да стигнат до населените места.

„Организирате екипи в най-отдалечените и най-малките селища. Колкото има желаещи – да бъдат ваксинирани. Да няма разлика между големи, малки и отдалечени населени места“, нареди Борисов.

Според него масовото ваксиниране няма да позволи на ковид-вълната да се вдига. „Всички ваксини са договорени от Европейската комисия, от най-добрите специалисти. Издържали са теста, където няма компромиси. Която и ваксина да се сложи, е добра“, отбеляза той.

Зам.-шефът на лекарския съюз Николай Брънзалов изтъкна, че личните лекари са готови да се включат във ваксинационния процес. „Осъществена е логистика за по-малките населени места, където може да има трудности, така че може да започне масовата ваксинация“, каза той.

Директорът на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов докладва, че днес са получени 25 740 дози от ваксината на „Пфайзер“. „Чакаме на 25 февруари 12 000 дози на „Модерна“ и до края на седмицата и от Оксфордската ваксина. Всички налични в страната дози се прилагат без да се изчаква“, каза той