12°C   София
 

Шефът на германска фирма за грижи за инвалиди и възрастни хора уволни седем служители заради отказа им да се ваксинират срещу коронавируса, съобщи днес вестник "Билд", цитиран от ТАСС.

Според вестника това е първи случаи на уволнение на работници заради отказ да се ваксинират, въпреки че ваксинацията в Германия е доброволна. След уволнението на служителите, шефът на фирмата в град Десау-Рослау, провинция Саксония-Анхалт, Рене Вилмер е започнал да получава заплахи за убийство от противници на ваксините, отбелязва "Билд".

Вилмер поискал от своите работници да се ваксинират срещу вируса веднага след като пристигнала ваксина. Работниците, грижещи се за инвалиди и престарели хора попадат в първата приоритетна група германски граждани, на които се полага ваксина. Трима от тях отказали, а други четирима се колебаели. Шефът им дал два дни да се определят, но те така и не се ваксинирали, след което последвало уволнението им, предава БТА.

"Правя всичко, за да защитя нашите пациенти. Това е мое морално задължение", обосновал се Вилмер.

Германското правителство се опасява от кибератаки, които имат за цел да провалят кампанията по ваксинацията, започнала в страната, съобщи днес медийната група "Функе", като се позова на отговор на вътрешното министерство на питане на групата на "Зелените" в Бундестага.

"Известни са много опити да се събира информация за германските производители на ваксина", се казва в документа. Заплахите с кибератаки "трябва да се оценяват като високи", отбелязва правителството.

" Учрежденията по изследване, производство и допуск на ваксината са потенциална цел за шпионаж и саботаж от страна на чуждестранни спецслужби", отбелязва още правителството.надигайте се !!!
01/24/2021 19:56:01

Това е само плахо начало на рептилите! Предстоят ни всевъзможи рестрикции, забрани и уволнения - за неваксинирани, за такива с положителни PCR-тестове, за такива с недостатъчни антитела, за такива с висока температура и т.н. Непрекъснати тестове за какво ли не, за да ни тормозят да правим каквото ни заповядат !

надигайте се !!!
01/24/2021 20:07:53

Хич не си мислете че е нещо случайно и така между другото, пробутването на ковид-паспортите в ЕС, при това електронен. Този паспорт, в съчетание електронните пари (за което също се натиска непрестанно), ще доведе до пълното ни съсипване чрез тотален контрол. Дали ще имаме заплати (ако изобщо ще ни дадат да работим) зависи от някой рептил. Ако нещо в ковид паспортите ни се стори неправилно на рептилите, или пък отказваме определени заповеди, ваксини и т.н., ще ни резнат виртуалните електронни пари. И сме дотам. Ти си никой, не съществуваш повече.

надигайте се!!
01/24/2021 20:30:06

Цяло чудо е, че подобна публикация изобщо се е промъкнала в медиите, заринати с ковид-дезинформации и агресивно пробутване на ваксините. По подобен начин се неглижират и бунтовете срещу "мерките" по цял свят. А цензурата ще става все по-силна и масова.

уолъс
01/24/2021 20:30:08

Призив към всички ваксинирали се (и планиращи да се ваксинират) българи: НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ИЗПОЛЗВАТ В СХЕМАТА "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ", НЕ ПРИЕМАЙТЕ НИКАКВИ ПАСПОРТИ, СЕРТИФИКАТИ И ПРОЧЕЕ "ПРИВИЛЕГИИ" - ТЕ ЩЕ ВИ ПРЕВЪРНАТ В РОБИ НА БЕЗКРАЙНИ АКТУАЛИЗАЦИИ НА ВАКСИНАЛНИЯ СТАТУС И ВРАГОВЕ НА НОРМАЛНОСТТА... ОТХВЪРЛЕТЕ ВСЯКА ТАКАВА (ИЗМАМНА) СЪБЛАЗЪН, ЗАЩИТЕТЕ НОРМАЛНОСТТА!

долу ваксините
01/24/2021 20:37:54

Страх ги е от саботажи и кибератаки, но отново лъжат защо - не е защото някое чуждо разузнаване ще им открадне "безценните" ваксини, а защото хората се опитват да им осуетят пъклените планове

надигайте се!!
01/24/2021 20:40:18

Сега е момента за съпротива! Когато на змията главата стане голяма (разбирай, когато са ни ваксинирали, паспортизирали, и са ни направили всичките пари електронни), вече ще е абсолютно късно за каквато и да е съпротива

бунтове срещу локдауните
01/24/2021 20:48:51

Тук една новина за бунтове срещу "мерките" в Холандия се е промъкнала, но отново е цензурирана: https://www.24chasa.bg/novini/article/9444662 Показват се снимки с няколко десетки протестиращи, а те са хиляди, и са изпълнили цялата поляна около музея на Ван Гог (а поляната я знам, тя е наистина голяма)

Achtung!! Цензура
01/24/2021 21:10:00

Певицата Йорданка Христова отказва да се ваксинира, и обяснява защо на този, предварително анонсиран линк: https://www.24zdrave.bg/Article/9444452 Само че... линка не се отваря. Защо ли??? Не ще да е просто технически проблем, при положение че всички други линкове се отварят....

Иван
01/25/2021 11:34:08

ББ може трябва да заеме ясна позиция и да забрани дискриминацията по ковид статус. България се е борила против Византия като е премахнала робството. И сега може.

новия световен ред
01/27/2021 07:58:16

Нито ББ, нито няко друг политик може да си позволи да заеме ясната позиция. Рептилите горе са силни, а политиците ни - слаби и конюнктурни. И това е по целия свят. Ясно се вижда, че предстои новия световен ред

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Д-р Йовчо Топалов извърши резекцията на комунизма

На 11 януари на 90-годишна възраст почина военният лекар Йовчо Топалов, извършил пълната резекция на...

Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

Умря най-силното момче в света

Джамбулат Хатохов, който на 3,5-годишна възраст бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес като...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...