12°C   София
 

Децата не заразяват повече

Преболедувалите класическия вариант на коронавируса ще имат защита и срещу новия вариант, заяви пред Нова тв имунологът от БАН проф. Андрей Чорбанов. Генофондът е важен за това колко ще се разпространява новият вариант на коронавируса в различните региони. Това, че той се разпространява във Великобритания, не значи, че толкова бързо ще се разпространява и у нас, смята той.

„Това, че този вирус е по-заразен във Великобритания, особено в южната част, това, че в този генофонд има толкова голяма смъртност не значи, че ще бъде същото у нас.

Никой не може да каже дали ще се вдигне процентът починали от новия вариант на COVID. Изобщо не можем да кажем дали у нас ще се разпространи толкова много като във Великобритания. Той се прехвърли в Белгия например. Но не чуваме нищо за Португалия, Испания”, коментира проф. Чорбанов.

"Имаше спор дали децата или възрастните заразяват повече. Аз съм на мнението, че децата не заразяват повече. Когато децата са накуп в стаите, и ако има зараза, може лесно да се направят тестове на учениците и учителите", допълни експертът.опълчвайте се на рептилите от новия световен ред!!!
01/24/2021 19:58:09

Очеизвадно е че са защитени, всеки учебник по имунология ще го каже. Но ваксините се натрапват, въпреки това!! И знаем защо!!!

уолъс
01/24/2021 20:20:18

Андрей е един от малцината, които се противопоставят (къде с недомлъвки, къде открито, но винаги в съгласие с истинската наука и факти) на официалния (фалшив) наратив... Нека знае, че разчитаме на него (и такива като него) да продължават да отстояват ИСТИНАТА и ПОЧТЕНОСТТА... всячески

Езопов език
01/24/2021 20:33:17

Ако Андрей се опита по-открито и ясно да каже истината, ще бъде съсипан. Та пак добре, че поне засега и това което казва, все още не е санкционирано. Какво доживяхме, като във времената на комунизма, ще говорим отново Езоповия език

Achtung !!! цензура!!!!
01/24/2021 20:57:00

Известната певица Йорданка Христова отказва да се ваксинира: https://www.24zdrave.bg/Article/9444452 Обаче въпросния линк към статията, кой знае защо, не работи, въпреки че е анонсиран в сайта??? Неизвестно защо точно този линк не работи, като се има предвид, че ни заливат ежедневно с долнопробните ковид истории на всякакви "известни" личности.

Иван
01/25/2021 04:20:58

A дали преболедувалите защитени от вируса ще са защитени и правно като ваксинираните? Или май вируса дето повечето го карат като най-обикновена хрема няма нищо общо с тапията.

правно, ама друг път
01/25/2021 09:13:01

Иване, в момента също не си защитен правно, само да припомня. Намираме се в пермамемтно извънредно положение, не само тук, но и по целия свят. На практика много базови човешки права са ни суспендирани. Това че правната ни система работи все още по обичайния начин е само временно. Още на секундата може да се издаде съответно постановление на министър или премиер, и сме дотам с правото и човешките права

насила ваксиниране
01/25/2021 09:20:19

И здравно не сме защитени - виждате неистовия натиск за ваксиниране на всички, независимо от възраст и дали някой е изкарал въпросния вирус. Въпреки че е учебникарска истина - преболедувалите имат вече естествен имунитет. А в същото време дългосточните последствия от тези ваксини са тотално неизвестни

ковид паспорт
01/25/2021 09:25:54

И да, тапия ще има, и нея много бързад да въведат. Тогава обаче става вече съвсем лошо за всички нас. Първо - тя ще бъде електронна, следователно нямаме познанията да я фалшифицираме или преправяме, само тези ад нас които са оторизирани може да пипат по паспортите. Второ - там рептилите с власт ще пишат каквото им е угодно - примерно, днес си стнал положителен, макар че може и тест да не са ти правили. Или правили са ти тест и са "установили" че нямаш антитела, следователно си за изолиране, ново боцкане, забрана за пътуване или каквото още се сетиш. Честито светло бъдеще!

Факти
01/25/2021 11:13:28

И имат очи да обвиняват Беларус за диктатура, която не си затвори страната и за ден! Западната дикататура излиза по-лоша!

враговете на "новото нормално"
01/26/2021 09:35:05

Преболедувалите и безсимптомните са прекалено много и те правят колективния имунитет. Те са най-големите врагове на ковид-статуквото и новия световен ред. Затова са и неистовите крясъци да се ваксинират и те

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Д-р Йовчо Топалов извърши резекцията на комунизма

На 11 януари на 90-годишна възраст почина военният лекар Йовчо Топалов, извършил пълната резекция на...

Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

Умря най-силното момче в света

Джамбулат Хатохов, който на 3,5-годишна възраст бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес като...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...