12°C   София
 

Още два случая на новата мутация на COVID-19 са разкрили днес лекарите в „Пирогов“. През следващата седмица ще стане ясно дали има и още. Като протичане на болестта не може да се каже, че е по-тежко. Това съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Четиримата пациенти са дошли с характерните симптоми и им е направен PCR тест, който не е реагирал на един ген. „Антигенните тестове също хващат мутиралия вирус, но категорично PCR тестовете са по-качествени”, уверен е проф. Балтов. Той няма информация дали четиримата са били във Великобритания.

"Ако PCR-ите, секвенирани без S ген, са носители на тази модификация, вероятно ще бъдат ползвани като косвен белег, който, като се извършват тестове, ще бъде използван, за да се види дали някой пациент носи новия щам", разясни проф. Балтов.

Балтов посочва, че при нисък титър на антитела човек трябва да се ваксинира, а когато е много висок, може да изчака няколко месеца и след това да си направи отново тест за антитела.

"Младите хора са тези, които трябва да бъдат по-предпазливи и да спазват всички предписани мерки. Със сигурност разпускането на мерките ще обхване учениците от 5 до 12 клас, защото за тях е необходимо да се обучават присъствено и да спортуват. Отпускането на мерките ще е поетапно и разумно. Относно заведенията министърът беше категоричен - ще се отворят след 18 февруари. Аз напълно подкрепям това. Виждате какво става в Европа. Затварят се заведения, полицейският час започва от 18 часа. На нас също няма да ни се размине мутиралият вирус от Великобритания. Всичко зависи от нас, нашето мислене и нашето поведение", категоричен е шефът на „Пирогов“.Пешо
01/23/2021 19:58:48

За да е по тежко болният трябва да втасва в линейката (около 7 часа, 4 с изключен двигател). Тогава ще постигнат лондонските шампиони. А акл го правят с рецептурника и протокола на NHS не им мърдат усложнения.

ковида се разцепи
01/23/2021 20:07:02

Нали щама го има от 2 месеца при нас, продъниха ни ушите с него. Ама явно сега всеки случай с тоя щам ще се набива в главите ни отделно. Направо се откри нов ковид-завод, част от сложната ковид индустрия - със собствен щамов сайт, щамова статистика, специални маски срещу този щам, и разбира се, как може да пропуснем - чудодейни ваксини, които трепетно да очакваме.

ковида се разцепи
01/23/2021 20:15:23

И да не забрявим - по повод щама ни се готвят и нови чудодейни локдауни. Ако си мислите че ще се сбъднат днешните обещания на министъра за разпускане и всичко да стане "както преди" през февруар-март, се лъжете дълбоко. Точно обратното ще бъде в този период. Обещанията са с предизборни цели, а и най-вече за да успокоят все по-бунтовно настроените към лъжливия ковид овце

уолъс
01/23/2021 21:03:24

Препоръчително гледане: https://off-guardian.org/2021/01/21/watch-the-new-normal/

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Д-р Йовчо Топалов извърши резекцията на комунизма

На 11 януари на 90-годишна възраст почина военният лекар Йовчо Топалов, извършил пълната резекция на...

Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

Умря най-силното момче в света

Джамбулат Хатохов, който на 3,5-годишна възраст бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес като...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...