Има бизнеси настояват да бъдат отворени моловете и ресторантите, но към днешна дата това не е възможно, въпреки категоричните данни, които показват, че здравната системата се справя и експертите са дали правилните решения. Това каза в предаването "Денят започва" по БНТ изпълнителният директор на "Александровска" проф. Борис Богов.

По думите му, въпреки нюансите на политика, здравеопазването е на преден план. 

"Всички ние също искаме да бъдат отворени моловете и ресторантите, въпрос на търпение и разум, защото най-важното за нас като нация е здравето. Ако ситуацията позволява, могат да бъдат сигурни, че мерките ще бъдат релаксирани", каза още той.

Припомняме, че собствениците и работещите в затворените заради противоепидемичните мерки ресторанти, кафенета и нощни клубове свикаха насрочиха протест за 27 януари, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че засега хранителните и питейните заведения остават затворени.

Според шефа на "Александровска" напрежението в болниците е спаднало до поносими граници.

"Всичко е въпрос на анализ. Ще бъде направен такъв и той ще е във връзка да видим доколко и откъде трябва да бъдат отхлабвани мерките. Разхлабването на мерките да не ни окаже лоша шега, така че отново да се наложи след 2-3 седмици да затваряме", каза още той.

По думите му всички мерки от Националният оперативен щаб са дали своят резултат.