15°C   София
 

Според имунолога заразяването с COVID-19 не става в навън или в кафенето, а у дома

Никога досега не е имало такава масова имунизация в световен план. При всяка имунизация има странични реакции. Това каза за bTV доц. Андрей Чорбанов, имунолог от БАН. 

"Норвежкото правителство не намира връзка между имунизацията и смъртта на възрастните хора. Те имат доста по-висока средна възраст от нас. При възрастните хора имунната система не реагира правилно, това е нормално. Затова в третия свят няма възрастни хора, няма как да оцелеят при естествени условия", каза още той. 

"Няма жив човек, който може да каже колко ще е имунитета от ваксината. Различните ваксини провокират различен имунитет. Срещу Хепатит Б ваксината е 5 години и трябва реимунизация. При тази нова ваксина никой не може да го каже. Надяваме се, че ще бъде поне година.  При 3 до 5% от хората имунната система така работи, че те не реагират нито на ваксина, нито на прекарване на вируса. Често тестът за антитела не значи нищо, може да не са достатъчно", добави доц. Чорбанов. 

"Ограничаването на контакта на улицата не означава нищо. Най-дисциплинираните държави удрят всички рекорди по заболяваемост. Заразяването не става в градския транспорт, навън или в кафенето - става в семеен кръг. В Африкански страни като Египет, Тунис никой не спазва никакви мерки и няма болни хора, може би има, но ако болниците бяха пълни с хора, щяхме да знаем", добави той. 

"Вирусът е фактор на еволюцията, той не е част от живата природа. Той става по-прилепчив, по-адаптиран и по-малко смъртоносен", каза още имунологът. 

"В момента очакваме разрешение от съответната агенция, която да ни разреши експериментите с животни на българската ваксина. Когато получим разрешението, веднага започваме. Движим се по графика, определен в проекта. 

 Пешо
01/19/2021 20:21:18

Ами то е толкоз просто и логично: като не носят макса в африка, няма болест. Ако сложиш маска и се заразиш, то значи вируса е минал през маската. Вирус, който не може да преодолее маската просто изчезва, остава без поколение. Е 10% минава чрез маската. И вируса с 10% трябва да постигне като с нормалния със 100%. Трябва да се размножава 10 пъти по-бързо. И дава поне 10 пъти повече вируси. Естествено с 10 пъти повече вируси ще си доста по-зле. Каква е разликата между малките ученици, които не пренасят вируса уж и по-големите? Ами маската в час. Изобщо не вируса прави мерките, а мерките правят вируса.

Пешо
01/19/2021 20:23:58

А що се отнася до норвежкото правителство -- ами дай да питаме в съда тези, които ги съдят че са сгазили някой дали са го сгазили. И колко кръвнина трябва да платят.

конспиратори ли? НЕ !
01/19/2021 21:18:25

Ако вируса беше нещо наистина заразно и смъртоносно (като чума и ебола), първо в Африка щяха да мрат. И то яко да мрат! А те са си толкова живи и здави, колкото са били и преди пландемията. Следователно, това което става из Еропа и Америка е изкуствено, т.е. ПЛАНИРАНО. И как не им дойде яснота в дебелите глави на всички, че това е ОЧЕИЗВАДНО ПЛАНИРАНО ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО! Какви ли не аргументи им изваждахме, но не - били сме откачени конспиратори. Е честито сега и "конспираторите" не могат да ви спасят.

уолъс
01/19/2021 21:26:44

Няколко истини и една забавна шега - българска ваксина... който иска да скатае ваксинация да издигне лозунг "Изберете българското" и... ще има да чака доживот (ама щабарите няма да уважат почина, не са патриоти, слугуват на чужди повели)

Докъде я докарахме
01/19/2021 23:24:45

Интересно от кой чакат разрешение за да разработват ваксината. От Бай Дън, от Пфайзер или от Меркел. Или може би от София Лорен и защитниците на малките домашни жиеотни. Това да не може да разработваш ваксина чакайки разрешение от някой си докато умират хора...

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Д-р Йовчо Топалов извърши резекцията на комунизма

На 11 януари на 90-годишна възраст почина военният лекар Йовчо Топалов, извършил пълната резекция на...

Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

Умря най-силното момче в света

Джамбулат Хатохов, който на 3,5-годишна възраст бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес като...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...