2°C   София
 

Експериментална ваксина, разработена от германската компания "Бионтех", създала заедно с "Пфайзер" ваксина срещу COVID-19, бе успешно изпробвана върху мишки, съобщи електронното издание "Малтипъл склерозис нюз тудей".

Ваксината забавя развитието и облекчава тежестта на симптомите на множествена склероза, става ясно от резултатите от изследването, публикувани от сп."Сайънс". В изследването са участвали "Бионтех" и специалисти от университетски медицински и изследователски център по имунотерапия към университета "Йоханес Гутенберг" в Майнц, предава БТА.

Мишките, върху които е приложена ваксината, не са проявили признаци на цялостно потискане на имунитета, което може да означава, че тя преодолява отрицателния ефект от настоящите имуносупресивни терапии за множествена склероза.

Множествената склероза е автоимунно заболяване, при което имунната система погрешно атакува миелиновата обвивка на нервните влакна. Затова целта на терапиите срещу това и други автоимунни заболявания е да потиснат клетките, които предизвикват автоимунните атаки, без да се потиска изцяло имунитета.

Ваксината на "Бионтех" е основана на информационна РНК, също както ваксината срещу COVID-19. Тя се различава от досега съществуващите терапии по две основни характеристики. Вместо да стимулира имунната система да разпознава, запомня и да се бори срещу специфични микроби или молекули, тя насърчава имунна толерантност към определена молекула. Вторият отличителен белег е, че това се случва с информационна РНК, която след проникването в клетката, се използва от нея, за да произвежда конкретен протеин.

Резултатите от тестове върху мишки сочат, че ваксината е предотвратила развитието на болестта или при ранни стадии на заболяването е спряла развитието му и е възстановила двигателните функции на животните.

Германската компания "Бионтех" използва РНК технологията при разработването на потенциални терапии срещу няколко вида рак и срещу COVID-19. За пръв път тя се прилага при разработването на потенциална терапия срещу автоимуннно заболяване.ковидиотизъм
01/12/2021 19:20:05

И най-вече лекува глупави хипохондрици. Сега се чудат какво приложение да измислят за произведените количества, които населението не ще, а и са най-малкото безсмислени при положение че вируса си замнава сам и без ваксинките на Биг Фарма

Пешо
01/13/2021 01:35:30

Ин витро хидроксихлорхинина убива корона вируса. Ин виво както знаем--в токсична доза разпада мускулите, включително сърце и артерии. Трови на поразия. Та какво значи не подтиска изцямо имунната система. Подтиска 99%? Подтиска 50% или подтиска 25%. Спортистите се заразяват много по-често от Ковид, защото имунната им система е подтисната 10% от изтощителната физическа дейност.

хидроксихлорохин
01/13/2021 08:35:54

Пешо, не разбрах това за хидроксихлорохина? Не го споменават в статията

Пешо
01/13/2021 09:34:36

Ами виж сега, когато тази история с ковида започна, един френски много екстравагантен "лекар", който бе свързан с хинина, заедно с китайците си дадоха сметка че всеки токсин приложен към ковид ще има временен положителен ефект. Всъщност ефект няма, но намалява симптомите а това е важното. Проблема при ковида е че пневмонията настъпва от алергична цитокинова реакция в белия дроб, след като вируса вече се унищожава от антителата. Та каквото и да е подтискане на основни функции, като например синтез на белтъци ще изглежда като положителен ефект. Макар че лекуването е всъщност чуст въздух и добра вентилация (да не се слага шал или маска). Та френския "лекар", естествено предложи хинин.

Пешо
01/13/2021 09:35:52

Естествено ин витро, в епруветка, имаше потресаващ ефект. То която и да е протоплазмена отрова ще го има, даже и белина, алкохол или мишеморка. Дезинфектират. Единственото интересно е как постигнаха токсична доза. Та хинините практически не се разпадат. Само 2% на ден се изхвърля. Това повечето лекари не го знаят. Естествено лекар няма да даде 3,5 г хидроксилорхинин (хидроксиклоркин, както му каазват в САЩ). Все едно да даде 10 г парасетамол. И китайците след екперимента в Юхан препоръчаха 400 мг на ден. И критична доза се натрупва за 10 дни. След което -- падане на кръвното, отслабване на сърцето, затихване на дишането, маркуч в устата и я камилата я камиларя. 80% от умрелите през първите дни на март в Испания например нямат нужда от вирус. Само хлоркините им са достатъчни. Изобщо геноцид ако са си дали сметка или лекарско безхаберие ако не.

Пешо
01/13/2021 09:42:07

Отношението към тази "ваксина". Не е ваксина, защото няма патоген та да има имунна реакция. Ами отново се подтиска имунната система чрез неспецифичен за миелиновото разграждане ефект. Естествено ще намали разграждането на миелина. Но като се натрупа, ефекта ще е фатален. И веднъж вкаран, генетичния материал може да действа практически вечно. Ако е мРНК и срещне обратна транскрипраза -- докато пациента умре. Абе все едно да му даваш за цял живот антибиотик на някого. Защо не става при мишките? Ами живеят малко за да се види дългосрочният ефект. Само слоновете живеят достатъчно. Е и хората. Интересно дали не са се изхитрили да сложат нещо подобно и в ковид ваксините. Може даже да копират съответните гени от самия вирус. Няма никакъв независим контрол, а съвременните търговски дружества, наречени болници или фармацевтични концерни няма защо да имат морал или хуманизъм. Те просто не са хора а дружества за да печелят за собствениците си.

уолъс
01/13/2021 16:29:14

На това му се вика готин бизнесмодел - с ваксини създаваш автоимунни състояния и заболявания, с други ваксини ги третираш, и пак, и пак, и пак... В случая с mRNA е малко спорно дали въобще може да се наричат "ваксини", ама карай, това са несъществени детайли, гениалността е в патологичното самоподдържащо се перпетуум мобиле

да се разобличат с доказателства
01/13/2021 21:45:20

Пешо, добре, ясно за хинините. Обаче щом ваксините са такива и действат в съвсем друга посока (срещу ваксинираните), няма ли да се намери учен който да докаже всичко това и да го публикува? Толкова ли е невъзможно да се изследват ваксините на Биг Фарма и това да се установи?

уолъс
01/13/2021 23:37:16

Погледни на сайта на италианската асоциация "Корвелва" (Corvelva)- преди години те направиха нещо логично - занесоха проби от различни ваксини и ги дадоха за всестранен анализ в свръхмодерна лаборатория... ще ти хвръкне шапката какви гадости излязоха... после заведоха дело срещу тяхното МЗ срещу задължителнитее педиатрични ваксини и на 28 декември съдът издаде заповед прокуратурата да проведе разследване по изнесените данни, отхвърляйки възраженията на министерството като бюрократични безсмислици... Прочети, интересно е, има и английска версия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

Умря най-силното момче в света

Джамбулат Хатохов, който на 3,5-годишна възраст бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес като...

България излезе на 3-о място по смъртност на 1 млн. население за 1 ден в света

България влиза в челната тройка по брой починали от коронавирус за един ден, ако те се сметнат на 1...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...