9°C   София
 

„Последните години уринирането за мен беше истинска мъка. Освен слабата струя и постоянните пориви за уриниране, по-лошото беше парещата болка по време на самото ходене по малка нужда”, споделя Серафим Иванов, 79 г., от София.

Мъжете с увеличена простата изпитват сериозни неудобства. В ежедневни ситуации изведнъж се появява спешната нужда от уриниране, но когато се озоват в тоалетната, потокът на урина е много слаб, а пикочният мехур не може да бъде освободен напълно. Освен през деня, позивите се появяват и през нощта, придружени от множество нощни ставания. Това се случва на всеки втори мъж над 50 г., а във възраст 65-80 г. 90% от мъжете страдат от тези симптоми.

Много често прегледът при уролог освен увеличена простата диагностицира и други „екстри” - стеснение на пикочния канал, камъни в пикочните пътища.

Точно това се случва със Серафим. Престрашавайки се да посети уролог, той разбира на какво се дължат неразположението и болките – огромна простата (120 г), стеснение в пикочния канал и три камъка в пикочен мехур.

Иван се подлага на процедура със Зелен лазер в единствената клиника, разполагаща с тази технология в България – "Хил клиник". Само преди двадесетина дни той беше опериран от д-р Фернандо Санча - световен експерт в операциите със Зелен лазер, и от екипа уролози на "Хил клиник" д-р Боцевски, д-р Георгиев, д-р Деримачковски и д-р Божков. Лекарите извършват няколко интервенции в хода на операцията – преодоляват стриктурата, разбиват с Холмиум лазер камъните и със Зеления лазер изпаряват простатата. Така в рамките на час само с еднократно „слагане на масата” и със спинална упойка са решени всички урологични проблеми на пациента. След операцията той споделя как се чувства и как е протекло всичко:

„Нямаше кръв, нямаше болка, по време на операцията бях в съзнание, а цялата процедура приключи доста бързо. Никаква болка нямах, дори гледах какво точно се случва по време на операцията на един монитор. Бях сам в стая, което е важно с този коронавирус. Всички се грижеха с внимание за мен, без да са досадни. Сега всичките ми проблеми с уринирането и изпускането вече са решени на сто процента. За мен едно от най-големите предимства на този лазер е, че мъжът си остава мъж след операцията! Изключително съм доволен. А и за първи път съм истински впечатлен от условия и обслужване в здравно заведение. Не загубих нищо, освен камъните и простатата”, радва се мъжът.

Серафим е един от хилядите пациенти, решили завинаги проблема с простатата в "Хил клиник" благодарение на Зеления лазер.

Уролозите съветват: всеки мъж, навършил 50 г., веднъж годишно да посещава профилактичен преглед и да провежда необходимите изследвания.

„Мъжът след 50 може да няма жена, но задължително трябва да има уролог!“, шегува се д-р Александър Боцевски, но в думите му има много истина. Без ежегоден урологичен преглед е невъзможно да се профилактира рака на простатата, който е най-често срещаното онкологично заболяване при представителите на силния пол в напреднала възраст. Знае се, че тази болест отнема живота на повече мъже, отколкото са жертвите от автомобилни катастрофи! Важно е да се знае, че само прегледът при уролог (ректално туширане) не е достатъчен. Задължително е да се огледат органите с ехограф и да се направи кръвен тест за рак на простата (PSA - туморен маркер). "Хил клиник" разполага с модерно урологично отделение и огромен опит в лечението на проблеми с простатата. Те правят пълен профилактичен пакет по най-високи международни стандарти.

За допълнителна информация и записвания за профилактичен преглед: (02) 439 31 31.

https://hillclinic.com/urologiya-prostata/Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

Умря най-силното момче в света

Джамбулат Хатохов, който на 3,5-годишна възраст бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес като...

България излезе на 3-о място по смъртност на 1 млн. население за 1 ден в света

България влиза в челната тройка по брой починали от коронавирус за един ден, ако те се сметнат на 1...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...