Германската Тъканна Банка за криосъхранение на стволови клетки Vita34 вече и в България. И българските семейства могат да разчитат на германското качество и сигурност. Основани са още през 1997 г. и с най-многогодишния си успешен опит в Европа за безспорен гарант и правилният избор на семействата, които искат да съхранят стволови клетки. Те са абсолютен пазарен лидер в немскоговорящите страни, повече от 20 години. С внушаващия брой - над 230 000 успешно съхранени проби, те гарантират на семействата по цял свят спокойствие и стабилност. Всяко семейство, което иска да подсигури бъдещето си трябва да вземе правилното решение на кой да довери този уникален момент в живота – раждането. Терапиите със стволови клетки са водеща тема на научните изследвания и клиничните проучвания в цял свят от години и тепърва ще се развиват през следващите години. Точно за това е неoбходимо детайлно проучване на опита на лабораторията, международните акредитации и лицензи, каква сигурност предоставят на семействата.

Вашето съхранение на стволови клетки е гарантирано от HDI Global SE, който ще осигури финансовите средства в случай на неплатежоспособност, за да продължи професионалното и контролирано съхранение на пробите от стволови клетки на Вашето дете до 50-годишна възраст. Тази форма на застраховане е уникална.

Vita34 притежава всички необходими лицензи, сертификати и акредитации: GMP, FACT, US FDA, ISO 13485:2016, PEI, с което се отличава от останалите банки и гарантира най – високо качество на предлаганата услуга, което е от изключителна важност при избора на семействата.

Официалните представители на банката показват сериозно присъствие на пазара, в цяла Европа и богатите арабски държави. У нас Vita34 се представлява от българската компания Cells4Good. Собственик на българския бранд е г-н Марк Роудс и Медицински директор е др. Иван Колчаков.

Доказателство за тяхната безупречност са и успешните им трансплантации в целия свят. Извършените трансплантации се прилагат при разнообразни терапевтични области, биват алогенни или автоложни. Много активно участват в клинични проучвания за приложения на стволови клетки. Имат техен Научноизследователски отдел и работят заедно с реномирани изследователски институти и университети.

Лабораториите работят без почивен ден през цялата година, намират се Лайпциг и Рошток, Германия.

Vita34 е отличена неколкократно за високите си постижения в работата със стволовите клетки ("Награда за иновации Топ 100"; Stifterverband Deutschland; Награда за иновации на Свободна провинция Саксония) 2009г. е приета в групата на Biotechnologie - Life Science. Те са разработили много от методите и процедурите, които са приети за стандартни в наши дни в Германия. Патентовали са и собствен сак за взимане на проби и криосъхранение.

В лабораторията кръвта от пъпната връв се обработва и съхранява в съответствие с международните стандарти и става първокласен източник на материали за възможно приложение. Кръвта се замразява в един основен сак, пет отделни проби. Ако количеството на кръвта е много голямо, няколко кръвни сака ще бъдат замразени без допълнително заплащане. Vita 34 e лицензиранa от Германския Федерален Институt PEI да обработва и криосъхранява стволови клетки за автоложно и хомоложно приложение по три различни технологии (цяла кръв, редуциран обем-SEPAX; редуциран обем-AXP). Vita 34 предоставя на семействата уникален достъп до 3 технологии, без да начислява допълните такси за това си предимство пред всички останали банки на пазара.

Дългосрочното съхранение се извършва в независими от електромрежата крио-танкове при 180-196 градуса по Целзий в специални криосакове, опаковани в метална касета. Компютърно контролирано криоконсервиране и неограничено съхранение в резервоари от неръждаема стомана, независими от мрежата, гарантира, че биологичните ви проби може да се съхраняват за неограничен период от време.

Преди да се приложат стволовите клетки от кръв от пъпна връв в семейството, Vita34 поема разходите за необходимите тестове (HLA типизиране). Те осигуряват пълна подкрепа на семействата при необходимост от лечение. Мобилният им екип ще транспортира крио-съхранените стволови клетки в специален контейнер до лекаря (в рамките на Европа) и се грижат за професионалната подготовка на стволовите клетки за приложението.

Вече и българските семейства имат шанса да се доверят на немското качество, осигурете си спокойствие за днес и бъдещето на цялото ви семейство.