В Таджикистан почина столетницата Фатима Мирзокулова, за която се предполага, че е родена през XIX в. и е на 127 г, писа в. "Дейли мейл".

Според паспорта й тя е родена на 13 март 1893 г. в днешен Таджикистан. Не се съобщава за други документи, които да потвърждават възрастта й. Ако данните в паспорта са точни, Мирзокулова е била най-старият човек в света.

През по-голямата част от живота си тя работила в колхоз и е отглеждала памук. Обичала работата си и продължила и след пенсионирането. Имала 8 деца и над 200 внуци, правнуци и праправнуци, предаде БТА.

През 2018 г. жената разказала пред изданието "Оупън Ейша", че първият й съпруг, баща на най-големият й син и две от дъщерите й, загинал през Втората световна война. През 1951 г. се омъжила повторно на 58 г. за мъж на 72 г. Родили им се 5 деца, като най-малкия син родила на 66 г.

Една от дъщерите разказва пред изданието, че като 30-годишна Фатима няколко години учила във вечерно училище. Не четяла книги, не се интересувала от политика и нервите й винаги били здрави.

Официално най-старият човек в света е японката Кане Танака - на 117 г.