Съветът по банкови стандарти във Великобритания препоръча банковите служители да се наспиват добре нощем, за да се подобри професионалното им поведение, съобщи Ройтерс.

Банковата индустрия поиска от парламента да създаде съвета през 2016 г., за да се подобрят стандартите за поведение след финансовата криза и последвалите скандали с манипулиране на лихви.

В своя 4-ти годишен доклад той пише, че усилията за подобряване на културата са променили банките твърде малко през 2019 г. след резките подобрения през 2017 г.

На фона на усилията на множество компании, резултатите са "изненада и разочарование", се посочва в доклада, цитиран от БТА.

Четвърт от анкетираните служители споделят, че работата в банката се отразява зле на здравето и благосъстоянието им. 40% казват, че спят по 6 или по-малко часа нощем, а почти 30% - че се чувстват изморени на работа всеки или почти всеки ден.

Докладът препоръчва банките да обърнат внимание на наспиването на служителите си. Добрият сън е важен "не само за физическото и психическо здраве, но и за способността за професионална и етична преценка", се казва в него.