За поредна година Св. Синод на БПЦ дари консумативи за Клиниката по детска онкохематология към болница "ИСУЛ - Царица Йоанна". Дарението е на стойност 4600 лв., събрани от две изложби през 2019 г. На тях бяха продавани най-добрите рисунки от конкурса "Възкресение Христово".

Ловчанският митрополит Гавриил, началник на Културно-просветния отдел на Синода, се срещна с проф. Д. Константинов. Митрополитът увери лекарите, че Синодът се старае да помогне с каквото е необходимо за нормалното функциониране на болничното заведение. Ръководителят на клиниката пък каза, че с тази, вече традиционна инициатива Синодът дава надежда на лекарите, че не са сами в своето призвание.  Ловчанският митрополит Гавриил е началник на Културно-просветния отдел, който организира Националния конкурс "Възкресение Христово" за детско творчество. Картините се продават на търг и парите се даряват за лечение на деца.

Ловчанският митрополит Гавриил е началник на Културно-просветния отдел, който организира Националния конкурс "Възкресение Христово" за детско творчество. Картините се продават на търг и парите се даряват за лечение на деца.

Гавриил отбеляза, че дарители са децата, а Културно-просветният отдел е само преносител на техния дан.

Починът "Деца рисуват за деца" е продължение на конкурса за детско творчество, организиран от Синода. В досегашните му издания са събрани 35 000 лв. С тях бе купена апаратура и консумативи за клиниката.

Тази година ще се проведе конкурс за четвърти път.