Консорциумът "Детско здраве", в който водещо е участието на "Главболгарстрой", спечели търга за строеж на Националната детска болница, съобщи здравното министерство.

От явилите се трима кандидати консорциумът е предложил най-ниска цена - 77,9 млн. лв. без ДДС. Другите двама бяха консорциум начело с "Трейс груп холд" и друг с мексиканско участие -  "Детска болница София". Консорциумът на "Трейс" обаче не бе допуснат до отваряне на цените, защото не отговарял на  обявените условия. 

Сградата, в която ще бъде болницата, е в двора на Александровска болница. Това е недовършен строеж от 1971 г.

Победителят в  конкурса обединява трите най-големи дъщерни дружества в "Главболгарстрой Холдинг". Това са "Главболгарстрой", ГБС-Пловдив и "Главболгарстрой Интернешънал". И трите са с богат опит в строежи и ремонти на болници в страната и в чужбина.

"Главболгарстрой" изпълни разширяване на лъчетерапевтичния комплекс на онкоболницата в София, строителни и инсталационни работи в Аджибадем Сити Клиник - Токуда и преустройство и разширение на „Св. Екатерина“.

Преустройството на болницата „Събо Николов“ в  Панагюрище е дело на третия в обединението - "Главболгарстрой Интернешънал". Той има опит с подобни обекти в чужбина. Сред тях са болница в Казълорда, Казахстан, клиника за неотложна помощ в Атирау, Казахстан, и стоматологична поликлиника в Москва.