Колкото и да работи, човек винаги има нужда от пълноценна почивка, за да е здрав. Паузата от забързаното ежедневие влияе добре както физически, така и психически. Понякога през летните отпуски хората не успяват да си починат пълноценно, тъй като морето е по-скоро място за забавление. Зимната ваканция обаче със сигурност трябва да е релаксираща. Затова изберете подходящото място сред природата и се отдайте на заслужена отмора.

Ако предпочитате спа удоволствията, масажите, доброто отношение и лукса, то Апартхотел Лъки Банско Спа&Релакс е точният избор за вас. Разположен в един от най-известните ни ски курорти, петзвездният хотел е високо оценен и признат с множество награди. На територията му работят лоби бар и 3 различни ресторанта, които ще задоволят и най-капризния вкус.

Какво повече ви трябва за една добра почивка, освен външен и вътрешен басейн и спа център на най-високо ниво. В релакс зоната може да се отдадете на най-различни масажи, спа ритуали и терапии според нуждите ви. Много ефективни и любими на посетителите са аюрведичните и детокс терапиите, както и антицелулитните и отслабващи процедури. Домакините са помисли дори и за няколко детски масажа, за да не се чувстват малките им гости дискриминирани.

В Лъки Банско се намират единствените в курорта био басейни за деца и възрастни с температура на водата 33 градуса, които се поддържат, без да се използва токсичен хлор. Освен това има и малък солен басейн, в който се добавят соли от Мъртво море. Те способстват регенерирането на кожата и я правят по-жизнена и еластична.

В зоната за релакс има и солна стая за халотерапия, изградена с тухли от хималайска сол. Със сигурност ще останат доволни и любителите на джакузи, шокова вана, контрастен, приключенски и хидромасажен душ. Хидротерапията е изключително благоприятна за организма със своя лечебен и едновременно с това щадящ ефект за костната система и мускулите. Тя подобрява циркулацията на кръвта, отпуска мускулатурата, дренира лимфата, успокоява ума и нервите и релаксира цялото тяло.

В спа центъра ще намерите още две финландски сауни, като едната е билкова, една инфрачервена сауна и две парни бани. За индивидуални терапии има хамам и расул. Хамамът, или т.нар. турска баня, започва със затопляне на тялото, следва изплакване с вода, изпотяване върху затоплено каменно легло, сапунисване и изтъркване с пилинг ръкавица, отново изплакване и почивка. Тази терапия има силен детоксикиращ, почистващ и общооздравяващ ефект за организма. Расулът е традиционна арабска терапия, при която върху тялото се нанася лечебна кал или глина. Тя почиства кожата, като оставя усещане за чистота и покой.

Удоволствията обаче не свършват до тук. Само в най-модерните спа центрове като този ще намерите ледена стая с температура до -18 градуса. Тя се ползва след сауна и за разлика от контрастните басейни и душове охлаждащият ефект в ледената стая е много по-щадящ за организма. Солариум за тен дори през зимата, фитнес център за добра форма и фиш масаж с рибки на краката допълват картинката на съвършенството.

За вашето здраве и пълноценна почивка един класен хотел трябва да предлага още терапевтична вана за хидротерапия от най-ново поколение. Тя има 15 програми с комбинация от перлен, вихров и тангенторен подводен масаж. Може да пробвате и водно легло с 6 различни функционалности. За всички, които имат проблеми със ставите, мускулите, костите, или болки във врата и гърба, се препоръчва матрично–ритъмна терапия.

Изключително разнообразни са и всички козметични терапии, а в козметичното студио може да се поглезите с маникюр, педикюр, парафинова терапия и други.

Независимо на кои и колко от процедурите сте избрали да се насладите, със сигурност след такава почивка ще си тръгнете по-здрави и презаредени с нови сили. Поне по веднъж в годината всеки човек е нужно да прави такъв „рестарт” на тялото организма си, просто защото е полезно и просто защото го заслужавате.