Обездвижването го мъчи много

Затлъстяването му носи редица болести, стига до 240 кг

С 55 кг отслабва един от най-пълните българи, но продължава да води тежка битка с теглото си.

44-годишният Живко Лясков от Разлог тежи 240 килограма преди година. От лекарите получава страховитата диагноза "свръхзатлъстяване", а стотиците килограми му причиняват редица болести - дислипидемия (риск от инфаркт), захарен диабет, артериална хипертония, сърдечна недостатъчност, хронична венозна недостатъчност и други.

Лекарите са категорични, че консервативното лечение не дава резултати и затова се налага да му се направи бариатрична операция, която лекува едновременно затлъстяването и диабета. Интервенцията струва 11 000 лева - сума, която Живко и семейството му не могат да си позволят. Близки и приятели от Разлог се мобилизират и за кратко време успяват да съберат парите.

"Всички процедури са минали успешно и той вече се чувства жизнен и тежи не 240, а 185 кг. И то благодарение на хората, които дариха пари. Всички средства, събрани по време на кампанията, бяха изразходвани за постигането на тези резултати. За Живко и пълното му възстановяване го делят още приблизително 6000 лв., които са непосилни за неговото семейство", разказа Николай Сливков, близък на едрия мъж. Има идея да се реализира още една благотворителна кампания, за да може Живко напълно да се възстанови и да забрави за проблемите с наднорменото си тегло.

Заради многото килограми 44-годишният мъж изпитва затруднение да се движи и да изпълнява нормално всекидневни задължения. И докато активното ходене му липсва, то поредицата от болести, които се появяват, искрено разтревожват него и близките му.

"На Живко му беше направена животоспасяваща операция миналата година, лечение, диети и множество изследвания, които продължиха месеци наред. В състоянието, в което се намираше, не беше възможно да бъде опериран. В момента няма стартирана кампания за събиране на средства. Ако той и семейството му решат, могат да направят отново кутии и да се разнесат по обектите. В момента има и апарат, който е бил закупен с част от събраните средства, без който не може да спи нощем", каза още Сливков.

Живко е част от мъжкия църковен хор и от духовия оркестър на Разлог, но заради килограмите не може да се наслаждава на любимото си занимание.

Да го върнем към нормалния живот 

Всеки, който иска да помогне на Живко да се върне към нормалния живот, може да дари средства на следната банкова сметка:

Живко Иванов Ласков

ЦКБ АД Клон Благоевград

IBAN: BG29CECB97904002460900

BIC: CECBBGSF