Четири часа след приемането на 3-годишния Александър в болница състоянието му се е влошило, казаха по Би Ти Ви доц. Атанас Мангъров, специалист по инфекциозни болести, и проф. Иван Литвиненко от детската болница.

На Александър е направена пълна кръвна картина и рентгенография, които показват 98% насищане с кислорород - това показва, че няма тежка пневмония.

И ние, лекарите, преживяваме всеки такъв казус. Трябва да се оценява и как това дете е дошло. Никой не е убеждаван да не бъде прието в болница детето, каза проф. Литвиненко и добави, че за Александър е направено всичко необходимо.

Според доц. Мангъров момченцето е трябвало да бъде заведено в инфекциозната болница. Окончателните резултати от назначената проверка зависят от резултатите от патоанатомичните препарати.

Детето почина преди дни, след като бе водено от родителите в три столични болници. В сряда премиерът Бойко Борисов поиска здравният министър Кирил Ананиев временно да отстрани директорите на тези болници - Правителствена, детската и Пирогов, до изясняване на случая.