Криминално проявен кюстендилец е прибирал с измама парите от дарения за лечението на 14-годишния Теди Велинов. Момчето е болно от рак и е в клиника в Германия. С него са и родителите му. Майката се гневи, че мъж се е представял за баща на момчето и изпразвал кутиите с пари в търговските обекти в Кюстендил. Сигналите са поне от три седмици. 

„Знаем кой е този човек, по наша информация той е с криминално минало. Снощи уведомих моя адвокат и още днес е пусната жалба, защото не може някой да се гаври със състоянието на детенцето ни“, каза майката Светлана Велинова. Според нея само бабата на 14-годишното момче има пълномощно и може да събира дарените пари. „От месец юни аз и съпругът ми сме в Германия и лекуваме детето си. Борбата за живота на Теди не е никак лесна. Поради ниските кръвни показатели му преливаха тромбоцитна маса и водно-солеви разтвори. Утре пак сме на контролни изследвания и когато покачи показателите, ще продължим с химиотерапиите”, казва Светлана пред "Струма.бг".

Теди е приключил четвъртия курс от химиотерапиите в Германия. На 28 август, за да спасят живота му, се наложило да му бъде ампутиран кракът.

Теодор е възпитаник на училището „Даскал Димитри” в Кюстендил. Неговата мечта бе да е футболист, тъй като от малък е на игрището. Коварната болест обаче го повали. За лечението са необходими непосилни за семейството средства. Момчето е с диагноза остеосаркома феморис сенистри – вид много агресивен рак на костите. Той е единствено дете на Светлана и Даниел.

Дарения се правят по следната сметка:

БАНКА ДСК BG 47 ST SA 93 0000 2075 7923 PAYPAL: me/teodorvelinov

ГЕРГАНА ИВАНОВА