От 10 до 30% от населението на света страда от подуване на корема. Лошо храносмилане, менструация, запек и хранителни алергии са най-честите причини за него и обикновено са временни. Ако обаче състоянието стане хронично, тогава това може да е знак за нещо по-зловещо.

С тази статия искаме да привлечем вниманието ви към 6 тревожни проблема, които може да ви накарат да се почувствате подути.

1. Инфекция на пикочните пътища

Инфекция на пикочните пътища може често да ви изпраща позиви за посещение на тоалетната. Те се характеризират като натиск в корема, под формата на болка или подуване на корема. Може също да се покачи температурата, да се появи втрисане, гадене и повръщане. Подуването на корема може да бъде причинено и от тежки бъбречни инфекции.

2. Чернодробно заболяване

Заболяванията на черния дроб може да бъдат причинени от употреба на алкохол, хепатит С или карцином и може да доведе до натрупване на течности и да причини подуване на корема. Ако подуването е причинено поради проблем в черния дроб, тогава също може да почувствате умора, лесно да получавате синини или да развиете жълтеница. В такъв случай трябва незабавно да се свържете с лекар.

Целия текст четете тук